KNVB eert Sneijder met erewedstrijd in september

Reacties

Wesley Sneijder zal op 6 september in een erewedstrijd afscheid nemen bij het Nederlands elftal. Peru is dan de tegenstander in de Johan Cruijff Arena.

KNVB eert Sneijder met erewedstrijd in september

Op 4 maart maakte Sneijder bekend een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. De Utrechter nam dat besluit na een gesprek met bondscoach Ronald Koeman en hoopte in de daaropvolgende interlandperiode op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen van zijn supporters. 'Het gaat niet om mij, het gaat erom dat ik samen met de fans een moment wil om afscheid te nemen. Ik ben er vijftien jaar onafgebroken bij geweest, ik ben recordinternational. Zoals Arjen Robben zijn afscheid heeft gekregen, denk ik dat het voor mij ook op zijn plaats is', gaf hij destijds aan.

Koeman vond de vriendschappelijke duels met Engeland en Portugal daar echter niet geschikt voor. Oranje speelt over een maand duels met Slowakije en Italië, maar de KNVB heeft besloten dat de oefenwedstrijd tegen Peru op 6 september het beste moment voor een afscheid van Sneijder is. Drie dagen later speelt Oranje in de Nations League tegen Frankrijk.

Sneijder (33) zal tegen Peru zijn 134ste interland spelen. 'Het zal niet zomaar een friendly zijn; het wordt de wedstrijd waarin Sneijder wordt uitgeluid als international, wordt bedankt voor zijn bewezen diensten, nog één keer als speler van Oranje in een volle Arena', laat de KNVB weten.

'Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Lukas Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon: afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september. Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht. Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet', reageert Sneijder.

'Het vertrek van Sneijder staat op zichzelf, vanwege zijn status als recordinternational. De KNVB heeft echter ook een plan ontwikkeld om elk jaar bij een officiële interland op passende wijze afscheid te nemen van spelers, die niet meer in aanmerking komen voor Oranje of zelf hebben aangegeven hun status als actieve international af te willen sluiten. Dat gebeurt voor het eerst op zaterdag 13 oktober, wanneer Duitsland de tegenstander is in de Nations League in de Johan Cruijff Arena', meldt de KNVB.

Wesley Sneijder en zijn recordcarrière bij Oranje
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.