KNVB draait: Oranje Leeuwinnen toch tegen Wit-Rusland

Reacties

De Nederlandse vrouwen spelen toch in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland. De KNVB is van gedachten veranderd over de boycot.

KNVB draait: Oranje Leeuwinnen toch tegen Wit-Rusland
© Pro Shots

Na de Russische inval van Oekraïne besloot de KNVB tot nader order niet te spelen tegen Rusland en Wit-Rusland, dat betrokken is bij de oorlog. De Oranje Leeuwinnen weigerden het kwalificatieduel met Wit-Rusland van 12 april te spelen om de boodschap de oorlog te stoppen te onderstrepen.

De KNVB is nu tot de conclusie gekomen dat een langdurige boycot geen effect heeft, omdat andere landen wel tegen Wit-Rusland spelen. 'Sterker nog, nu de Oranje Leeuwinnen niet en onze directe concurrenten voor WK-kwalificatie wél tegen Wit-Rusland spelen, bemoeilijkt dit voor alleen Nederland de kwalificatie voor het WK in 2023. Terwijl deelname aan een WK uiteraard een brede impact heeft op het gehele Nederlandse vrouwenvoetbal', aldus de KNVB.

Na overleg met de spelers is besloten de boycot tegen Wit-Rusland te beëindigen. Op 28 juni zal daarom gespeeld worden tegen de bondgenoot van Rusland. Het duel zal zonder publiek en zonder volksliederen worden afgewerkt. 'Omdat we nog steeds vinden dat het regime in Wit-Rusland zich niet mag verheugen op internationale sportwedstrijden en wij daarom minimale aandacht voor deze wedstrijd willen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.