KNVB haalt duel Oranje Vrouwen met Wit-Rusland definitief van de agenda

Reacties

De KNVB heeft de WK-kwalificatiewedstrijd die de Oranje Vrouwen op dinsdag 12 april zouden spelen tegen Wit-Rusland definitief van de agenda gehaald.

KNVB haalt duel Oranje Vrouwen met Wit-Rusland definitief van de agenda
© Pro Shots

Eind vorige maand meldde de voetbalbond al dat de vertegenwoordigende elftallen voorlopig geen wedstrijden tegen teams uit Rusland en Wit-Rusland zouden spelen. Dit naar aanleiding van de inval van Rusland in Oekraïne en het daaraan meewerken van Wit-Rusland.

In plaats van het treffen met Wit-Rusland speelt de Europees kampioen nu een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Plaats van handeling is het onderkomen van ADO Den Haag.

Het is nog onbekend welke gevolgen de beslissing van de KNVB heeft om de interland tegen Wit-Rusland te schrappen. Daarover lopen gesprekken met de UEFA. Op vrijdag 8 april speelt de formatie van Mark Parsons eerst nog een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus.

Bij de loting voor het EK van komende zomer werd Nederland gekoppeld aan Rusland, Zwitserland en Zweden. De UEFA heeft de nationale ploegen van Rusland geschorst als gevolg van de oorlog.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.