KNVB blij met doellijntechnologie in de Eredivisie

Reacties

De Nederlandse voetbalbond is blij met de inzet van de doellijntechnologie in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. De KNVB stelt dat dit hulpmiddel 'zijn nut heeft bewezen'.

KNVB blij met doellijntechnologie in de Eredivisie
© Pro Shots

Voor dit seizoen zijn doellijncamera's in alle stadions van Eredivisie-clubs geïnstalleerd, in zes situaties is door de VAR een beroep gedaan op de zogenoemde Goal Line Replay. Dit om te checken of de bal wel of niet volledig de doellijn was gepasseerd.

Dankzij de vier extra high frame rate camera's in alle Eredivisie-stadions kan de VAR sinds de start van dit seizoen zeer nauwkeurig beoordelen of een bal wel of niet volledig de doellijn is gepasseerd. Bij SC Heerenveen - Excelsior, RKC Waalwijk - FC Twente, Excelsior - AZ, RKC - Go Ahead Eagles, Vitesse - PEC Zwolle en FC Utrecht - Ajax is de Goal Line Replay gebruikt bij de beoordeling van doelpuntensituaties, in Utrecht (hoofdfoto) werd een goal van Mike van der Hoorn alsnog toegekend na gebruik van de techniek.

Andere VAR-cijfers
De KNVB heeft ook andere cijfers bekendgemaakt over de eerste seizoenshelft. Zo stelt de bond dat de VAR in totaal 800 checks deed in de eerste 144 wedstrijden van het seizoen en dat er 56 maal werd geadviseerd aan de scheidsrechters op het veld om een beslissing te herzien. De gemiddelde duur van een VAR-check was in het laatste half jaar 99 seconden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.