KNVB beboet De Graafschap-voorzitter na tweet over Steijn

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Martin Mos een geldboete opgelegd naar aanleiding van zijn tweet over NAC Breda-trainer Maurice Steijn.

KNVB beboet De Graafschap-voorzitter na tweet over Steijn
© Pro Shots

De bond meldt op de officiële website dat Mos een boete is opgelegd van duizend euro, waarvan vijfhonderd euro voorwaardelijk, met een proeftijd van één jaar. Als reden noemt de KNVB het overtreden van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal.

Het gaat om een tweet van anderhalve week geleden. De Graafschap had zich zojuist ten koste van NAC Breda verzekerd van de derde periodetitel. Mos was daar dusdanig blij mee dat hij op Twitter nog even uithaalde naar de trainer van de Brabanders: 'Fuck Steijn'.

De frustratie bij Mos had zich eerder in de week opgebouwd toen Steijn zich openlijk uitsprak over de gevoelige overstap van Ralf Seuntjens, die toen nog niet was afgerond. De aanvaller zelf gaf ook al aan dat hij NAC een mooie club vond, en ging later door het stof.

Vlak voor het slotduel van de derde periode tekende Seuntjens alsnog in Breda en werd hem de aanvoerdersband bij De Graafschap ontnomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Seuntjens
Meer over R. Seuntjens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.