KNVB-aanklager start vooronderzoek naar handelen Emmen

Reacties

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar het handelen van FC Emmen in aanloop naar de 34ste speelronde. Het is de vraag hoe de club zich heeft opgesteld ten opzichte van Fortuna Sittard, dat mogelijk een aanmoedigingspremie is voorgespiegeld.

KNVB-aanklager start vooronderzoek naar handelen Emmen
© Pro Shots

In de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen had Emmen een beetje hulp nodig van Fortuna om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. Emmen moest allereerst zelf winnen bij VVV-Venlo en dan mocht Willem II in eigen huis niet winnen van Fortuna. In Tilburg werd het zondagmiddag 2-1, waardoor de 0-4 overwinning van de Emmenaren in Venlo geen uitkomst bood voor de ploeg van trainer Dick Lukkien.

Zondagochtend werd door De Telegraaf gemeld dat Emmen geprobeerd heeft Fortuna extra te motiveren door middel van een aanmoedigingspremie. Voorzitter Ronald Lubbers ontkende dat tegenover VI. 'Vanuit onze spelers is naar ons als clubleiding de vraag gekomen of een dergelijke aanmoediging van Fortuna mogelijk zou zijn. Wij hebben dit vervolgens onderzocht en nagevraagd bij de KNVB. Maar vanuit de regelgeving van de KNVB bleek al snel dat het niet toegestaan was', aldus Lubbers, die toevoegde dat er daarom nooit een aanbod is gedaan richting Sittard.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft nu toch besloten een vooronderzoek in te stellen. Die beslissing is woensdag genomen, zo is door de voetbalbond bevestigd. Emmen speelt overigens donderdag alweer. NAC Breda vormt de eerste horde in de play-offs. Wordt dan gewonnen, dan kan Emmen zich daarna tegen NEC of Roda JC Kerkrade verzekeren van lijfsbehoud.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.