Liverpool heeft zaterdagmiddag ook zijn zesde Premier League-duel van het seizoen gewonnen. Southampton werd op Anfield met groot gemak verslagen. Het is de beste seizoenstart in de clubhistorie van Liverpool.

Liverpool
3 - 0
Southampton
Southampton

Afgelopen dinsdag begon Liverpool de Champions League met een spectaculaire overwinning op Paris Saint-Germain. In een echt voetbalgevecht maakte Roberto Firmino in de slotfase de winnende treffer voor The Reds. Mohamed Salah beleefde een minder gelukkige avond. De Egyptenaar leidde met een slordige pass een tegentreffer in, werd daarna gewisseld en reageerde gefrustreerd na de winnende goal van Firmino.

Klopp nam het vrijdag echter op voor Salah, die dit jaar nog niet de vorm van vorig seizoen heeft, en zette hem tegen Southampton gewoon in de basis. Dat pakte goed uit. De rappe aanvaller scoorde bijna met een subtiele hakbal en kreeg nog twee kansen voor hij op slag van rust dan eindelijk het net liet bollen. Dat deed hij met een intikker nadat een schitterende vrije trap van Xherdan Shaqiri op de lat uiteenspatte.

De goal van Salah betekende dat Liverpool met een 3-0 voorsprong ging rusten. Wesley Hoedt had de score geopend met een zeer onhandige eigen goal. De Nederlander kreeg de bal na een schot van Shaqiri tegen zich aan en reageerde wel erg laat, waardoor zijn keeper kansloos was. Joel Matip kopte halverwege de eerste helft raak uit een corner.

Na rust deed Liverpool het rustig aan. Tegenvaller voor The Reds was het uitvallen van Virgil van Dijk, die zich in de 55ste minuut liet vervangen vanwege ribklachten. Twintig minuten voor tijd ging ook Georginio Wijnaldum naar de kant. Hij kreeg wat rust van Klopp. Salah dacht enkele minuten voor tijd uit een scrimmage nog de vierde Liverpool-treffer te maken, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor het bij 3-0 bleef op Anfield.

Door de simpele zege op Southampton komt Liverpool op achttien punten uit zes Premier League-duels. Een perfecte score dus. Manchester City volgt door de zege op Cardiff City op twee punten. Chelsea kan zondag bij een overwinning op West Ham United op gelijke hoogte met de ploeg van Klopp komen.