Knuffelmiljardair wint verrassend strijd en koopt Anderlecht

Reacties

Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht. De Belgische club heeft al een akkoord met de steenrijke ondernemer, waardoor de handtekeningen snel zullen worden gezet.

Knuffelmiljardair wint verrassend strijd en koopt Anderlecht

In België was er sprake van een flinke strijd tussen mediamagnaat Wouter Vandenhaute en bouwondernemer Paul Gheysens om Anderlecht, maar uiteindelijk bleek Coucke verrassend de lachende derde. De club heeft het nieuws via haar officiële kanalen bevestigd. De Raad van Bestuur van Paarswit koos unaniem voor Coucke.

Voorzitter Roger Vanden Stock is in de wolken met het akkoord met Coucke. 'De nieuwe eigenaar heeft me overtuigd dat hij écht begaan is met de toekomst van deze club. Zowel vanwege zijn sportieve visie als zijn financiële draagkracht', zo valt te lezen op het digitale thuis van de club.

Momenteel is de 52-jarige Coucke ook eigenaar van voetbalclub Oostende, waar hij erg geliefd is bij de achterban. Of dit zo zal blijven is nog maar de vraag, want de miljardair zal de club van de hand moeten doen nu hij eigenaar wordt van Anderlecht. Ook is hij financier van diverse wielerploegen.

In België is hij verder bekend door zijn opvallende optredens. Zo bracht hij onderstaand nummer uit, klom hij na een overwinning van Oostende op de bar in het supportershome om het levenslied te zingen en kreeg hij het aan de stok met een dj. Hij zou een uur lang naar de dj 'loser' hebben geroepen, omdat hij het nummer 'Heb je even voor mij' niet wilde draaien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.