Assistkoning Vormer wijst Brugge de weg in Belgische topper

Ruud Vormer is voor de zoveelste keer dit seizoen van onschatbare waarde gebleken voor Club Brugge. De middenvelder was met een doelpunt en zijn vijftiende assist van de competitie zeer belangrijk in de met 5-0 gewonnen topper tegen Anderlecht.

Voorafgaand had Brugge al een voorsprong van tien punten op de concurrent en door de ruime zege heeft het een voorschot genomen op de Belgische titel. Brugge besliste het duel in de laatste minuut van de eerste helft met twee goals van Abdoulaye Diaby. Vormer gaf de voorzet bij de 1-0, die gemakkelijk werd binnengekopt door de linksbuiten van Brugge.

In de tweede helft kon Brugge vervolgens uitlopen naar een ruime zege dankzij twee penalty's. De eerste werd benut door Vormer en de tweede door de ingevallen Jelle Vossen. Het was de vijfde goal van Vormer dit seizoen. In de slotminuten kopte Hans Vanaken ook nog de 5-0 binnen.

Met zijn vijftiende beslissende eindpass in de Belgische Pro League is Vormer met afstand de 'assistkoning' van Europa. Bij Brugge speelde Stefano Denswil overigens de gehele wedstrijd en verving Jordy Clasie in de 77ste minuut Vormer.