Knieblessure Benteke vergroot spitsenprobleem Liverpool

Reacties

Christian Benteke mist het League Cup-duel met Bournemouth FC vanwege een knieblessure, dat meldt Liverpool Echo. Door de kwetsuur van de Belg is landgenoot Divock Origi momenteel de enige fitte spits in de selectie van Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Knieblessure Benteke vergroot spitsenprobleem Liverpool

Volgens de lokale krant heeft Benteke de klachten overgehouden aan de Premier League-wedstrijd tegen Southampton (1-1) van zondag. De confrontatie met The Saints, tegen wie hij scoorde, was voor de Rode Duivel de eerste competitiewedstrijd sinds 20 september, toen de van Aston Villa overgekomen spits halverwege het duel met Norwich City (1-1) uitviel met hamstringklachten.

Door de kniekwetsuur van Benteke worden de spitsenproblemen voor de onlangs aangestelde Klopp nog groter. De opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers kan dit seizoen waarschijnlijk geen beroep meer doen op Danny Ings, die met een zware knieblessure kampt. Dat terwijl ook Daniel Sturridge kwakkelt met knieproblemen. 'Het gaat steeds beter, maar niet snel genoeg om onze situatie op te lossen. Hij traint nog niet', vertelt de Duitse manager op de clubsite over de fitheid van Sturridge.

De blessures van het drietal aanvallers komen op een slecht moment voor Klopp. Na de bekerwedstrijd tegen Bournemouth wacht zaterdag het uitduel met Chelsea. Vijf dagen later is Rubin Kazan op Russische bodem de tegenstander voor een wedstrijd in de Europa League, waar The Reds nog altijd op de eerste zege in Groep B wachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.