Knappe prestatie lonkt voor 'briljante' El Ghazi: 'Dat zou ongelooflijk zijn'

Reacties

Anwar El Ghazi heeft met zijn winnende treffer tegen Everton lof geoogst van Aston Villa-manager Dean Smith. De tweevoudig international scoorde zaterdagavond voor het tweede competitieduel op rij en kan nog in de dubbele cijfers eindigen.

Knappe prestatie lonkt voor 'briljante' El Ghazi: 'Dat zou ongelooflijk zijn'
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Nadat El Ghazi vorige week zondag uit een strafschop al de score had geopend tegen West Bromwich Albion (2-2), besliste hij zaterdagavond tien minuten voor tijd het Premier League-duel met Everton. Op aangeven van Bertrand Traoré krulde de 25-jarige vleugelaanvaller de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai in de verre hoek.

Het was de achtste Premier League-goal van het seizoen van El Ghazi. 'Dat laat zijn scorend vermogen zien', zei Smith na afloop over de matchwinner. 'Hij heeft die kwaliteiten en die hebben we vandaag kunnen zien. We willen alleen nog dat hij constanter speelt, maar hij heeft dit soort briljante acties waarmee hij iets kan creëren.'

Het was wel even geleden dat El Ghazi het verschil maakte voor Villa. Tot zijn treffer van vorige week tegen West Brom stond de voormalig Ajacied twee maanden droog in de Premier League, nadat hij eind februari vlak voor tijd ook het uitduel met Leeds United al had beslist. Zijn beste periode bleefde hij rond de feestdagen met vier goals in negen dagen.

'Dit is weer de Nederlander die on fire was rond Kerst', schrijft The Birmingham Mail in zijn beoordeling over Ghazi, die een 8 krijgt. 'El Ghazi was bij vlagen een plaag voor de defensie en toonde zijn kwaliteiten door de winnende te maken voor Villa. Hij zou het seizoen kunnen eindigen met dubbele cijfers in de Premier League, wat echt ongelooflijk zou zijn.'

Weghorst & Memphis
Het zou nog maar eens onderstrepen dat El Ghazi bezig is aan een prima seizoen op Villa Park. Alleen centrumspits Ollie Watkins (dertien goals) was in de Premier League vaker trefzeker voor de huidige nummer negen van Engeland. Van de Nederlanders in de grote vijf Europese competities scoorden alleen Wout Weghorst (20) en Memphis Depay (18) vaker.

En dus rijst de vraag of El Ghazi vijfenhalf jaar na zijn enige optredens voor Oranje in oktober 2015 weer een nieuwe kans in het Nederlands elftal verdient. Van de andere aanvallers die in maart in de voorselectie zaten, scoorden alleen Steven Berghuis (Feyenoord) en Donyell Malen (PSV) vaker. Dat deden zij natuurlijk wel in de Eredivisie.

Poll El Ghazi (gesloten) Verdient Anwar El Ghazi richting het EK een nieuwe kans in het Nederlands elftal?
  • 84% Ja (1.502 stemmen)
  • 16% Nee (294 stemmen)

Cijfers El Ghazi in vergelijking met Oranje-concurrenten

Speler Club Duels Goals Assists
Weghorst Wolfsburg 31 20 7
Memphis Lyon 34 18 9
Berghuis Feyenoord 29 17 11
Malen PSV 29 17 7
Promes Ajax/Spartak 27 8 2
El Ghazi Aston Villa 23 8 0
Stengs AZ 27 7 5
Babel Galatasaray 28 4 5
Luuk de Jong Sevilla 30 4 0
Bergwijn Spurs 18 0 2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.