Knappe comeback Athletic, dure misser bij Real Betis

Athletic de Bilbao heeft verzuimd de vierde plaats in de Primera División over te nemen van Villarreal. Ook Real Betis kwam niet tot een overwinning.

Knappe comeback Athletic, dure misser bij Real Betis

Athletic de Bilbao - Elche 2-2
Door de nederlaag van Villarreal thuis tegen Getafe kon Athletic de Bilbao stijgen naar de vierde plaats, maar de ploeg van trainer Ernesto Valverde slaagde er niet in om Elche te verslaan in het eigen San Mamés. Dankzij treffers van David Lombán en Aarón leidden de bezoekers na 48 minuten verrassend met 2-0, waarna Athletic nog wel knap op gelijke hoogte kwam.

Markel Susaeta en Adúriz bezorgden de Basken nog een punt, maar zij blijven wel steken op de vijfde plaats in de Primera División. Athletic de Bilbao heeft nu twintig punten uit elf wedstrijden, elf minder dan koploper Barcelona. Elche heeft dertien punten en stijgt daarmee naar de tiende plek. Sevilla en Valecia werden gepasseerd op de ranglijst.

Real Betis - Levante 0-0
Voorafgaand aan de elfde speelronde bezette Real Betis de voorlaatste plaats in de Primera División, dus een overwinning was gewenst. De club uit Sevilla kreeg ook een uitgelezen kans op de overwinning, maar Jorge Molina miste een kwartier voor tijd een strafschop. Real Betis stijgt door het gelijkspel wel naar de achttiende plaats, terwijl Levante zevende blijft.

Bekijk hier al onze video's