Knap resultaat Vitesse, maar weer geen winst

Reacties

Ook de derde oefenpot in de voorbereiding heeft Vitesse niet om kunnen zetten in winst. De club ontving zaterdag Istanbul Basaksehir en tegen de Turkse nummer twee van het vorige seizoen werd het 1-1.

Knap resultaat Vitesse, maar weer geen winst

Het voorbereidingsschema is opvallend te noemen, aangezien er geen enkele amateurploeg op te vinden is. De Arnhemmers wonnen echter nog niet. Oleksandria uit Oekraïne was begin juli met 0-2 te sterk voor de Eredivisionist, terwijl KV Oostende Vitesse op 1-1 hield. Tegen het sterke Istanbul Basaksehir, dat komend seizoen actief is in de voorronde van de Champions League, koos trainer Henk Fraser voor jonkie Lars ten Teije in de spits. Fraser gaf eerder al aan dat hij nog wel versterkingen nodig heeft.

Ten Teije kon het vertrouwen lange tijd niet uitbetalen, maar twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor de aanvaller. De spits rondde een aanval keurig af voor de openingstreffer van de wedstrijd. Istanbul Basaksehir, met voormalig Feyenoorder Eljero Elia in de basis, drong aan en kwam in de slotfase op gelijke hoogte. Sokol Cikalleshi scoorde tien minuten voor tijd.

Zodoende wacht Vitesse nog steeds op zijn eerste oefenwinst van de voorbereiding. 20 juli krijgen de Arnhemmers een volgende kans, tegen Sparta Praag. Vitesse is door de bekerwinst in het vorige seizoen zeker van een plek in de groepsfase van de Europa League. De ploeg opent het Nederlandse seizoen officieel op 5 augustus tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.