Kluivert verschaft Valencia lucht in bloedstollende strijd tegen degradatie

Valencia is zondag met stip gestegen op de ranglijst van La Liga. Dankzij een uitzege op Celta de Vigo (1-2) klom Los Che van de zeventiende naar de veertiende plaats. Justin Kluivert vertolkte een hoofdrol in Estadio Balaídos.

Celta de Vigo
1 - 2
Valencia
Valencia

Kluivert keerde terug van een blessure, die de Nederlander de laatste vijf competitieduels kostte. Eenmaal terug in de wedstrijdselectie kreeg de 24-jarige Nederlander meteen het vertrouwen van trainer Rubén Baraja. Dat betaalde Kluivert terug door in de achtste minuut de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De aanvaller liep goed vrij, kreeg de bal van Diego López en schoot raak in de verre hoek (0-1).

Die voorsprong hield lang stand, maar door een doelpunt van Haris Seferovic kwam Celta na een uur langszij. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel. Alberto Marí besliste anders. De invaller maakte twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd het winnende doelpunt en zorgde voor een vreugde-explosie in het uitvak van Balaídos (1-2).

Veilige haven
Door de overwinning passeert Valencia in één klap Real Valladolid, Cadíz én Almeriá. Daarbij moet worden aangetekend dat Valladolid nog een wedstrijd tegoed heeft. De nummer zeventien van La Liga speelt zondagavond nog thuis tegen Sevilla. Valencia staat door de overwinning drie punten voor op nummer achttien Getafe en beschikt bovendien over een beter doelsaldo.