Kluivert tijdelijk naar de Bundesliga: 'Justin past perfect bij onze filosofie'

Reacties

Justin Kluivert verkast tijdelijk naar de Bundesliga. De 21-jarige Nederlander verruilt AS Roma op huurbasis voor RB Leipzig.

Kluivert tijdelijk naar de Bundesliga: 'Justin past perfect bij onze filosofie'
© Pro Shots

Kluivert verkaste in 2018 voor ruim zeventien miljoen euro van Ajax naar AS Roma, maar een onbetwiste man in het Romeinse basiselftal werd hij daar nog niet. Desondanks kwam hij in zijn eerste seizoen bij AS Roma wel tot 29 Serie A-wedstrijden en het afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden. Kluivert maakte in twee seizoenen tijd vijf goals voor de Romeinse formatie.

De voormalig Ajacied heeft nog een contract tot medio 2023 in Rome, maar beproeft dus komend seizoen zijn geluk op huurbasis bij RB Leipzig. 'Ik ben blij dat de transfer naar RB Leipzig is gelukt. RB Leipzig heeft mij in de goede gesprekken het gevoel gegeven dat het hier ideaal is om mijzelf verder te ontwikkelen en dat ik hier een volgende stap kan zetten. De Bundesliga is een van de beste competities ter wereld en er wachten grote uitdagingen hier, ook in de Champions League. Ik kijk ernaar uit om tegen Paris Saint-Germain en Manchester United te spelen.'

Sportief directeur Markus Krösche is zeer verheugd met de komst van Kluivert: 'We hebben Justin lange tijd in de gaten gehouden en zijn trots dat hij heeft besloten naar RB Leipzig te komen. Justin past perfect in ons profiel en in de voetbalfilosofie die we willen laten zien. Met hem kunnen we ons aanvallende spel blijven spelen, ondanks het zware programma dat te wachten staat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.