Kluivert schat Serie A zwaarder in: 'Daarom ben ik in Rome'

Reacties

Justin Kluivert zet in Italië stappen op weg naar een hoger doel. De aanvaller jaagt de bereikte top van zijn vader na.

Kluivert schat Serie A zwaarder in: 'Daarom ben ik in Rome'

De zomerse overstap van Ajax naar AS Roma blijft onderwerp van discussie. Heeft de negentienjarige er goed gedaan om zo snel Amsterdam achter zich te laten voor een buitenlands avontuur? De aanvaller, die elf keer in de basis startte in de Serie A, staat nog steeds achter zijn beslissing.

Met zijn verhuizing naar Rome ging de jongeling tegen het advies van zijn vader Patrick in. Die had zijn zoon liever nog een jaar langer bij Ajax gezien. Het heeft de verhoudingen niet veranderd. 'Mijn vader geeft me natuurlijk nog steeds advies, alles voor mijn ontwikkeling als prof', vertelt de Roma-aanvaller, die in Tuttosport vragen van kinderen beantwoordde.

'Als speler heeft hij een niveau bereikt waarvan ik nog ver verwijderd ben. Ik neem alle suggesties mee en probeer mijn eigen mening erover te vormen', aldus Kluivert. 'Het is altijd mijn droom geweest de top te bereiken. Je moet altijd je droom volgen.'

Zijn overstap dient het hogere doel. 'Het Italiaanse voetbal is tactischer dan het Nederlandse. De trainingen zijn daarom ook wat anders. In het algemeen kan ik zeggen dat het in Italië zwaarder is, maar dat is ook een van de redenen waarom ik hiernaartoe kwam.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.