Kluivert: 'Op mijn leeftijd al bij Oranje is bijzonder'

Reacties

Justin Kluivert debuteert in de Oranje-selectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Engeland (23 maart) en Portugal (26 maart) en is erg trots dat bondscoach Ronald Koeman het in hem ziet zitten.

Kluivert: 'Op mijn leeftijd al bij Oranje is bijzonder'

Na afloop van de training vrijdagochtend hoorde Kluivert het goede nieuws van Erik ten Hag, oefenmeester van Ajax. Hakim Ziyech nam hem direct op zijn rug en tilde hem van het veld. 'Hakim is trots op me, ik ben als een broertje voor hem, en hij gunt het me', vertelde Kluivert aan Voetbal International.

'Ik was toch extra gespannen tijdens de training, ik wist dat het vandaag bekend zou worden', vervolgde Kluivert. 'Dit is iets waar ik heel trots op ben. Op mijn leeftijd al bij Oranje is bijzonder. De volgende stap is hopen op speelminuten en echt mijn debuut maken.'

'Onlangs heb ik bij Jong Oranje kort met de bondscoach gesproken', ging de achttienjarige aanvaller verder. 'Het is mooi dat hij het in me ziet zitten en het is nu aan mij om het tijdens trainingen te laten zien. Mijn telefoon zal wel ontploft zijn met berichten, ik ga het wel even vieren met mijn familie.'

Als Kluivert tegen Engeland of Portugal in actie komt, dan zijn Patrick en Justin Kluivert de tiende vader-zooncombinatie in Oranje en de eerste die allebei als tieners hun debuut maken.

Bekijk hier de volledige selectie van het Nederlands elftal.

'Als Oranje-internationals hun kans niet grijpen, schrijft Koeman ze snel weer af'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.