Kluivert-miskoop heeft aan één minuut genoeg voor ontbrekende PSG-prijs

Reacties

Van het veelbelovende talent van weleer laat Jesé Rodriguez de laatste jaren bitter weinig meer zien. Toch voegde de inmiddels 27-jarige Spaanse aanvaller weer een prijs toe aan zijn toch al uitgebreide verzameling.

Kluivert-miskoop heeft aan één minuut genoeg voor ontbrekende PSG-prijs
© Pro Shots

Donderdag ging er een streep door het Ligue 1-seizoen en werd Paris Saint-Germain aangewezen als kampioen. Deze titel mag Jesé ook bijschrijven op zijn persoonlijke palmares, al was zijn inbreng verwaarloosbaar. Welgeteld één minuut speelde hij dit seizoen in de Ligue 1. Aan die minimale invalbeurt in augustus tegen FC Metz dankt de Spanjaard de Franse hoofdprijs die nog ontbrak op zijn conduitestaat.

Het bleef bij die schamele minuut. Niet veel later verhuisde Jesé op huurbasis naar Sporting Portugal. In Lissabon kwam hij tot in totaal zeventien duels, zonder te overtuigen. De optie tot koop werd niet gelicht, zodat hij komende zomer terugkeert naar de stad waar hij in 2016 als eerste aankoop van Patrick Kluivert vol trots werd gepresenteerd. De voormalig Oranje-international, die technisch directeur was bij PSG, legde 25 miljoen euro neer om de aanvaller weg te halen bij Real Madrid.

In de Spaanse hoofdstad had Jesé van zich doen spreken met een stormachtige doorbraak in het seizoen 2013/14, met onder andere een Wereldbeker voor Clubs en de Champions League-winst als tastbare resultaten. Een kruisbandblessure zette de ontwikkeling van Jesé stil en eenmaal hersteld kwam de aanvaller er door de enorme concurrentie bij Real niet meer aan te pas.

In Parijs wilde en hoopte Jesé zijn vastgelopen carrière weer vlot te trekken. Het Franse avontuur werd een fiasco. Als huurling kwam hij tot speeltijd voor Las Palmas, Stoke City, Real Betis en Sporting. In totaal kwam hij zestien duels – en 368 minuten – in actie voor PSG. Het leverde hem wel de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en dus nu ook de Franse titel op. En wie weet wat volgend seizoen nog volgt. Zijn contract loopt immers tot medio 2021.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.