Kluivert maakt indruk tijdens langverwachte zege Roma

AS Roma heeft na ruim een maand weer eens gewonnen in de Serie A. Justin Kluivert was vooral voor rust op dreef tegen Sampdoria.

AS Roma
AS Roma
4 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Voor de tweede keer dit seizoen mocht de van Ajax overgenomen aanvaller in de basis beginnen bij de Giallorossi. Kluivert speelde vanaf rechts en zorgde met zijn dribbels voor enorm veel gevaar. Ook was hij dicht bij een treffer, maar de paal stond deze in de weg. Na negentien minuten kwam Roma op voorsprong door een treffer van Juan Jesus, die een hoekschop van Bryan Cristante binnenkopte.

Na een klein uur besliste Patrik Schick de wedstrijd door op aangeven van Aleksandar Kolarov van dichtbij raak te schieten en de mooiste treffer van de middag kwam op naam van Stephan El Shaarawy, die in de 72ste minuut met een fraaie boogbal voor 3-0 zorgde. Kort voor tijd redde Gregoire Defrel nog wel de eer namens Sampdoria, maar spannend werd het niet meer. El Shaarawy maakte zelfs nog 4-1. Kluivert was op dat moment al gewisseld.

Door de eerste competitiezege sinds 6 oktober heeft AS Roma nu negentien punten uit twaalf duels, waarmee het zesde staat in de Serie A. Sampdoria heeft vier punten minder en bezet de twaalfde plaats.