Kluivert maakt indruk en loodst Nice naar overwinning

Justin Kluivert heeft OGC Nice zondagmiddag bij de hand genomen in de Ligue 1-wedstrijd tegen Angers. De 22-jarige aanvaller bekroonde een sterk optreden door de enige treffer voor zijn rekening te nemen.

Nice
Nice
1 - 0
Angers
Angers

Mede door een blessure kon Kluivert in de eerste seizoenshelft niet zijn klasse etaleren, maar de laatste weken maakt de ex-Ajacied een prima indruk. In de bekerwedstrijd tegen Olympique Marseille blonk de aanvaller onlangs uit door twee keer te scoren en ook in het duel met Angers was het raak.

Nadat Khéphren Thuram een treffer zag worden afgekeurd, zorgde Kluivert in de negentiende minuut alsnog voor de 1-0. De vleugelspeler sprintte de diepte in en werd op maat bediend door Melvin Bard. Doelman Danijel Petkotic was in de veronderstelling eerder bij de bal te komen dan Kluivert, maar die zag zijn kans schoon en passeerde de sluitpost. Los van dat doelpunt zorgde de Nederlander met zijn acties en diepgang voor veel gevaar.

Ook na de hervatting vestigde Kluivert de aandacht op zich met enkele individuele acties. Middenmoter Angers knokte zich echter langzaam in de wedstrijd via de bedrijvige Sofiane Boufal en Angelo Fulgini. De Nice-fans leken halverwege de tweede helft opgelucht adem te kunnen halen toen Andy Delort de 2-0 liet aantekenen, maar als gevolg van buitenspel werd de treffer geannuleerd. De aanvaller werd vlak daarna gelanceerd door Pablo Rosario, maar faalde deze keer in de afronding.

Zo moest Nice (waar Calvin Stengs niet werd ingezet) tot en met de blessuretijd optimaal geconcentreerd blijven, maar uiteindelijk volstond de treffer van Kluivert voor een driepunter. De ploeg van Christophe Galtier bezet de derde plaats in de Ligue 1 en ligt dus nog op koers voor een Champions League-debuut. In 1956/57 en 1959/60 was Nice wel van de partij in de strijd om de Europa Cup I.