Kluivert en Van Drongelen debuteren in Jong Oranje-selectie

Reacties

Justin Kluivert en Rick van Drongelen zijn voor het eerst geïnviteerd voor Jong Oranje. De formatie van coach Art Langeler begint komende maand aan de kwalificatiereeks voor het EK 2019.

Kluivert en Van Drongelen debuteren in Jong Oranje-selectie

In totaal riep Langeler negentien spelers op voor Jong Oranje, dat afgelopen zomer schitterde door afwezigheid op het EK Onder-21. De coach kiest louter voor spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1996.

Van Drongelen maakte afgelopen weekeinde zijn competitiedebuut voor Hamburger SV, waarmee hij de jongste Nederlandse Bundesliga-speler aller tijden werd. HSV nam de achttienjarige verdediger in de zomer over van Sparta Rotterdam. Kluivert krijgt sinds medio vorig seizoen op regelmatige basis speeltijd bij Ajax. Donderdag viel hij geblesseerd uit in het Europa League-duel met Rosenborg BK.

Vrijdag 1 september opent Jong Oranje de EK-kwalificatie op De Vijverberg in Doetinchem tegen Jong Engeland en vier dagen later wacht een duel in en met de leeftijdgenoten van Schotland. De andere poulegenoten zijn Letland, Andorra en Oekraïne. De groepswinnaar plaatst zich direct voor het EK, de vier beste nummers twee gaan naar de play-offs.

Riechedly Bazoer zat al niet in de voorselectie. De middenvelder van VfL Wolfsburg wordt na de komende duels weer opgenomen op de zogeheten potential-lijst, zo zei Langeler deze week tegen VI.

De selectie van Jong Oranje:
Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen), Steven Bergwijn (PSV), Kevin Diks (Feyenoord), Joël Drommel (FC Twente), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Denzel Dumfries (SC Heerenveen), Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace), Oussama Idrissi (FC Groningen), Frenkie de Jong (Ajax), Gervane Kastaneer (1. FC Kaiserslautern), Justin Kluivert (Ajax), Sam Lammers (PSV), Yanick van Osch (PSV), Thomas Ouwejan (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Guus Til (AZ) en Richairo Zivkovic (KV Oostende).

'Jong Oranje begint met relatief ervaren spelers aan EK-kwalificatie'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.