Kluivert & co kunnen in de ultieme slotfase toch nog juichen

Reacties

RB Leipzig heeft op de valreep kostbaar puntenverlies in de Duitse titelrace voorkomen. Tegen Borussia Mönchengladbach maakte de ploeg van Justin Kluivert een achterstand goed, maar leken er toch twee punten verloren te gaan worden. In blessuretijd zorgde Alexander Sørloth toch nog voor een vreugde-uitbarsting bij coach Julian Nagelsmann.

Kluivert & co kunnen in de ultieme slotfase toch nog juichen
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 2
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

Kluivert startte voor het eerst sinds 12 december weer eens in de basis. Het was voor de voormalige Ajacied bovendien pas zijn vierde basisplek van dit seizoen. Onlangs liet Nagelsmann nog weten dat hij genoeg ruimte voor verbetering ziet bij de Oranje-international.

Na negentien minuten keek Kluivert beteuterd naar het scorebord. Al in de zesde minuut had Jonas Hofmann uit een penalty, na een overtreding van Dayot Upamecano, voor de 0-1 gezorgd. In de negentiende minuut kopte Breel Embolo de bal via Marcus Thuram binnen: 0-2.

Na rust was het de beurt aan de thuisploeg, die de achterstand rechttrok in een tijdsbestek van tien minuten. Christopher Nkunku schoot de bal hard in het dak van het doel en een schuiver van Youssouf Poulsen betekende via de binnenkant van de paal de 2-2.

Een kwartier voor tijd werd Kluivert naar de kant gehaald voor Emil Forsberg, maar het was een andere invaller die het duel besliste. In de absolute slotfase kopte Sørloth de winnende goal binnen. De protesten van de Gladbach-spelers, die meenden dat de voormalige Groningen-spits geduwd zou hebben, vonden ook na een check van de VAR geen gehoor. En zo bleef Leipzig dus alsnog in het spoor van koploper Bayern München. Het verschil met Der Rekordmeister is nu weer twee punten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.