Klose begint eerste klus als hoofdtrainer in Oostenrijk

Reacties

Miroslav Klose begint vanaf het nieuwe seizoen aan een nieuw avontuur. De voormalige goalgetter van Die Mannschaft is benoemd tot hoofdtrainer van SCR Altach. In Oostenrijk begint hij zijn trainersloopbaan.

Klose begint eerste klus als hoofdtrainer in Oostenrijk

'Ik kijk uit naar mijn nieuwe job hier', gaf Klose via de officiële kanalen van de club aan nadat hij vrijdag aangesteld werd. De aanstelling zorgde voor een hoop enthousiasme bij de achterban. De website van de club was even uit de lucht door alle bezoekers die het persbericht kwamen lezen.

Zondag tekent Klose zijn contract, maandag is de officiële presentatie. 'Het was het positieve gevoel dat ik vanaf het begin moest hebben', verklaarde Klose zijn keuze voor de Oostenrijkers. 'Dat heb ik, want ik denk dat ik de juiste plek heb gevonden.'

'Voor mij was het duidelijk dat ik dit wilde gaan doen', gaf Klose aan nadat hij een prettig onderhoud had gehad met de clubleiding. 'Nu kan ik niet wachten om het team, de mensen bij de club en de fans te leren kennen.'

Klose zat een jaar zonder job, nadat hij als assistent afscheid nam van Bayern München zodra trainer Hansi Flick de club verliet. In het verleden speelde de oud-spits 137 interlands voor Duitsland, waarin hij liefst 71 treffers maakte. In 2014 werd hij wereldkampioen.

SCR Altach komt uit op het hoogste niveau van Oostenrijk. Afgelopen jaar werd degradatie ternauwernood ontlopen. Almere City-trainer Alex Pastoor stond tussen maart 2019 en februari 2021 aan het roer bij de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.