Klopp wil niets weten van titelrace na avond van verloren record en Dyche-ruzie

Reacties

Jürgen Klopp en Liverpool hebben de wind voor het eerst in jaren weer eens flink tegen. Donderdagavond waren er tal van redenen om somber van te worden voor de Duitse manager. Mede daardoor wil hij voorlopig al helemaal niet denken aan een rol in de titelrace.

Klopp wil niets weten van titelrace na avond van verloren record en Dyche-ruzie
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Burnley
Burnley

Liverpool verloor op eigen veld met 0-1 van laagvlieger Burnley. Daarmee kwam er een einde aan een reeks van 68 competitieduels op rij zonder nederlaag op eigen veld. Voor het eerst sinds 23 april 2017 werd er op Anfield verloren, toen was Crystal Palace met 1-2 te sterk. Door het eerste verlies in 3 jaar en 273 dagen houdt Chelsea het record in handen. De Londenaren bleven tussen maart 2004 en oktober 2008 liefst 86 optredens op rij verschoond van een verliespartij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De beëindigde serie zal dan voor Liverpool een symbolische functie vertolken, Klopp zal zich meer zorgen maken om de vorm van zijn ploeg. Liverpool peurde slechts drie punten uit de laatste vijf competitieduels (drie keer gelijk) en scoorde al vier keer op rij niet. Een gebrek aan kansen kan niet als reden opgevoerd worden, de ploeg van Georginio Wijnaldum noteerde donderdag zeldzame cijfers voor een ploeg die niet scoort: liefst 27 doelpogingen en 72 procent balbezit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat Klopp zinspelingen op een rol van Liverpool in de titelstrijd weglachte. 'Hoe dom zou dat zijn? Als ik hier, nu we net van Burnley verloren hebben en al zo lang niet gescoord hebben, ga praten over de titelrace?'

Een duidelijke oorzaak kon Klopp niet noemen voor de slechte vorm. 'De jongens zijn altijd zo degelijk geweest, maar nu blijken het ook gewoon mensen. Nu moet ik nog beter duidelijk maken hoe we dit gaan oplossen, want we missen juist die laatste tien procent om het op de juiste momenten goed te doen', aldus de Duitser, die vooral zelf het boetekleed aantrok. 'Ik moet ervoor zorgen dat mijn jongens het juiste op die momenten doen. Dan moet ik blijkbaar nog overtuigender zijn. Daar gaan we aan werken', aldus de veelgeroemde trainer, die transfers niet als oplossing ziet (zie onderaan).

Lichtjaren
Van een blik op de uitspraken van de pundits, zal Klopp ook niet veel vrolijker worden. Liverpool-boegbeeld Jamie Carragher schrok zich rot. 'Als ze ten aanval gingen, was het zo tegenvallend! Dit is lichtjaren verwijderd van het niveau dat ze de laatste jaren hebben laten zien. Het lijkt erop dat ze de titel aan het kwijtraken zijn. Zes punten, dat kan nog goedgemaakt worden. Maar met de wedstrijden die eraan komen? En in deze vorm? Dan moeten ze zich misschien meer zorgen maken om een topvierklassering dan om de titel…', zo besloot de voormalige verdediger en huidige analyticus veelzeggend.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De komende duels zijn voor Liverpool inderdaad niet mals. Zondag wacht een weerzien met Manchester United in de strijd om de FA Cup en donderdag staat het bezoek aan Spurs op het menu in de Premier League.

Graeme Souness, voormalig trainer van Liverpool, deelde de mening van Carragher. 'Dit zat er wel aan te komen. De ploeg is een schim van het succesteam van de laatste drie jaar. In niets lijkt het er meer op. Nu komt het eropaan voor Klopp. Terwijl de verwachtingen en de druk zo hoog zijn, zijn de resultaten zo slecht. Dit omdraaien, dat maakt je een speciaal team.'

Ruzie
Dat de druk op Liverpool en Klopp hoog is, bleek ook wel halverwege. Op het veld ontstond een akkefietje en Klopp kreeg het tegelijkertijd in de catacomben flink aan de stok met collega-manager Sean Dyche. De Duitser rende achter de Burnley-manager aan en de camera's vingen nog net een flinke ruzie op, voordat de twee uit het zicht verdwenen. Na afloop gingen de twee trainers allebei de ruzie uit de weg. Ze wilden er nauwelijks op ingaan. 'Het stelde niet veel voor, iets volstrekt normaals', zo luidde het weinige dat Dyche erover kwijt wilde. 'Slechts twee managers die vechten om de overwinning. Daar is niks mis mee.'

Na afloop liet Klopp ook weten de oplossing niet op de transfermarkt te zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Burnley
Meer over Burnley
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.