Klopp werd verrast door spelers: 'De jongens voelden zich niet goed'

Reacties

Jürgen Klopp maakt zich met het oog op de titelstrijd niet al te veel zorgen over het puntenverlies van Liverpool bij Manchester United (0-0). De manager van The Reds was wel verbaasd over het optreden van zijn ploeg op Old Trafford.

Klopp werd verrast door spelers: 'De jongens voelden zich niet goed'

Liverpool was aanvallend onmachtig op bezoek bij de aartsrivaal. Veelzeggend was dat de titelkandidaat maar één schot op doel liet noteren. Roberto Firmino viel voor rust al uit met een enkelblessure en Mohamed Salah werd een kwartier voor het einde gewisseld. Klopp zag dat zijn ploeg wat mankeerde, hij wist alleen niet wat.

De Duitser vertelde bij de BBC: 'Om eerlijk te zijn hebben we het niet goed gedaan. Dat moeten we accepteren. De jongens voelden zich niet goed vandaag. Dat zag ik aan hun gezichten. Het was raar. Ik dacht ook wat is er aan de hand? We verloren het momentum en ons ritme en kregen het maar niet terug.'

De problemen in Manchester van Liverpool kwamen niet uit de lucht vallen. De ploeg heeft drie keer gelijkgespeeld in de laatste vier duels, want ook tegen West Ham United en Leicester City werden punten gemorst. Wel is Liverpool weer koploper na het gelijkspel bij United. Woensdag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd. Watford komt dan naar Anfield. Klopp weet ook nog niet of hij dan weer over Firmino kan beschikken.

Jonkies
Ole Gunnar Solskjaer heeft zo zijn eigen blessurezorgen. De Manchester United-manager zag in de eerste helft met Ander Herrera, Juan Mata en Jesse Lingard drie spelers geblesseerd uitvallen. Bovendien was Marcus Rashford niet okselfris, maar hij moest wel verder spelen. Het is een kwestie van spelers oplappen de komende dagen, in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Crystal Palace van woensdagavond.

Solskjaer relativeerde de problemen tegenover de BBC en zinspeelde op kansen voor jeugdspelers, misschien wel voor de Nederlander Tahith Chong. 'We hebben een paar spierblessures erbij gekregen, maar we hebben een paar goede jonkies die doorkomen en ik heb woensdag echt wel elf spelers op het veld', sprak de immer positieve opvolger van José Mourinho.

Uiteindelijk was Solskjaer gezien het zorgwekkende begin nog best tevreden met een punt tegen Liverpool: 'Alles wat fout kon gaan, ging fout in de eerste helft. Het leek een zware middag te worden, maar ik kan me ook niet herinneren dat Liverpool een kans heeft gehad. Volgens mij heeft David de Gea geen redding gemaakt, ook al hadden ze veel balbezit.'

'Opvallend gedrag van aanvoerder Henderson na wissel bij Liverpool'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.