Klopp weigert update over blessuregolfje: 'Waarom zou ik?'

Reacties

Jürgen Klopp is niet van plan zijn humeur te laten verpesten door alle blessures bij zijn Liverpool. In aanloop naar de uitwedstrijd bij Huddersfield Town (zaterdag, 18.30 uur) weigerde de manager om zijn twijfelgevallen met het journaille te bespreken.

Klopp weigert update over blessuregolfje: 'Waarom zou ik?'

Het was bepaald geen fijne interlandperiode voor The Reds. Virgil van Dijk verliet het Nederlands elftal voortijdig (hij liet het oefenduel met België schieten) omdat hij al tijden met twee gebroken ribben speelt. Koeman liet even later echter weten dat dat meer uit voorzorg was, als geste naar Liverpool, en stelde dat de centrumverdediger aankomend weekend gewoon kan spelen.

Over andere spelers maakt Klopp zich ongetwijfeld meer zorgen. Sadio Mané brak op de training van Senegal zijn duim, waaraan hij inmiddels is geopereerd. Vedette Mo Salah liep tijdens het duel tussen zijn Egypte en Swaziland op zijn beurt een spierblessure in zijn lies op, middenvelder Naby Keïta raakte in dienst van Guinee geblesseerd aan zijn hamstring, eenzelfde soort blessure als de kwetsuur die James Milner vlak vóór de interlandperiode opliep.

Het blessuregolfje - in combinatie met het feit dat Liverpool de laatste vier wedstrijden niet won - leidt tot kopzorgen bij Klopp. De Duitser haalt er zijn schouders over op. 'Anderhalve week was iedereen happy, of tenminste tevreden, met hoe het allemaal liep. Maar nu missen we ineens een paar jongens. Dat is nu eenmaal de situatie, we kunnen er weinig aan veranderen. Geloof me: er staat zaterdag een ijzersterk Liverpool-team', zo stelt hij de fans gerust.

Een update over zijn geblesseerde spelers wilde Klopp - die Adam Lallana wél weer terug heeft - niet geven. 'Ik snap best dat iedereen wil weten hoe het ervoor staat', aldus de manager. 'Maar ik lees of hoor nóóit iets over de blessures bij andere ploegen, dus waarom zou ik onze problemen op straat gooien? We gaan ons best doen om iedereen dit weekend fit te krijgen, maar dat zal bij één of twee spelers waarschijnlijk gaan mislukken. Jullie kunnen niet meer doen dan afwachten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.