Klopp vreest 'bijna perfect countervoetbal' Leicester

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft in aanloop naar het competitieduel met Leicester City goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg, maar verwacht op Boxing Day een loodzware wedstrijd tegen de huidige koploper van de Premier League.

Klopp vreest 'bijna perfect countervoetbal' Leicester

'Leicester heeft maar weinig kansen nodig om tot scoren te komen, ze spelen bijna onder een van de meest ervaren trainers ter wereld (Claudio Ranieri, red.) bijna perfect countervoetbal', besprak de Duitse hoofdcoach op het perspraatje in aanloop naar het duel op tweede kerstdag de sterke punten van The Foxes. 'Bovendien hebben ze niet te maken met blessures en hebben ze na hun laatste wedstrijd de hele week de tijd gehad om als selectie te herstellen.'

Dat kon niet worden gezegd van het keurkorps van The Reds. Klopp had te maken met enkele (langdurig) geblesseerden, maar kreeg ook goed nieuws. 'Simon Mignolet is weer beschikbaar', meldde hij over de Belgische doelman, die het duel met Watford (3-0 nederlaag) aan zich voorbij moest laten gaan. Martin Skrtel is, net als James Milner (kuitblessure), langdurig uit de roulatie, terwijl Klopp goede hoop heeft dat hij alweer over Dejan Lovren kan beschikken.

'Hij traint alweer twee dagen met de groep. Daniel Sturridge is nog altijd bezig aan zijn eigen voorbereiding op het seizoen en heeft nog zeker een week nodig om zich klaar te maken voor zijn rentree. Dan pas kijken we of dat ook echt mogelijk is.' De Engelse spits zal zich dan mogelijk nog kunnen richten op het duel met West Ham United (2 januari), dat voor de huidige nummer negen van de ranglijst gepland staat na het duel met Sunderland (30 december).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.