Klopp verklaart innige omhelzing Firmino: 'Bijna emotioneel'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft het dinsdag nog maar eens opgenomen voor Roberto Firmino. De 29-jarige spits maakte tegen Leicester City pas zijn tweede doelpunt van het seizoen en kreeg de afgelopen tijd wat kritiek.

Klopp verklaart innige omhelzing Firmino: 'Bijna emotioneel'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 0
Leicester City
Leicester City

Firmino is de laatste jaren namelijk steeds minder gaan scoren. Ook vorig seizoen was hij als spits slechts verantwoordelijk voor negen van de 85 goals van Liverpool in de Premier League. De Braziliaan speelt meer en meer in dienst van het elftal, dat met Mohamed Salah en Sadio Mané uiteraard genoeg andere doelpuntenmakers heeft, maar het contrast met Diogo Jota is groot. De Portugees was in de helft van de tijd goed voor twee keer zo veel doelpunten.

'Scoren is altijd belangrijk, maar Bobby is een complete voetballer', verdedigde Klopp zijn oogappel dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo van woensdagavond. De Duitse coach gebruikte een muziek-metafoor om het belang van de onzelfzuchtige aanvaller te duiden.

'Een voetbalteam is als een orkest. Je hebt verschillende mensen nodig voor verschillende instrumenten. Sommigen zijn erg luid en sommige zijn minder luid, maar wel belangrijk voor het ritme. Bobby speelt bij ons twaalf instrumenten tegelijk', aldus Klopp, die zijn liefde voor Firmino afgelopen zondag toonde met een innige omhelzing na het laatste fluitsignaal.

'Ik maak me totaal geen zorgen over Bobby. Wat ik het mooist vond aan zijn doelpunt was het juichen. Het was bijna een emotioneel moment, want de spelers lezen ook de kranten en er is wat kritiek op hem geweest', legt Klopp uit.

Programma Liverpool


Wo 25 nov. 2020

Za 28 nov. 2020

Di 1 dec. 2020

Zo 6 dec. 2020

Wo 9 dec. 2020

Zo 13 dec. 2020

Wo 16 dec. 2020

Za 19 dec. 2020

Zo 27 dec. 2020

Wo 30 dec. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.