Klopp trekt rookgordijn op rond Coutinho en Van Dijk

Reacties

Liverpool moet het vrijdagavond in de FA Cup-wedstrijd tegen Everton zonder Philippe Coutinho en Mohamed Salah doen. In tegenstelling tot de twee smaakmakers is Virgil van Dijk volgens manager Jürgen Klopp wel fit, maar het is nog onduidelijk of de Nederlander gaat debuteren.

Klopp trekt rookgordijn op rond Coutinho en Van Dijk

De Duitser kon dondermiddag tijdens zijn persconferentie niet om de vragen over Coutinho heen. De 25-jarige Braziliaan zou zelf de overtuiging hebben dat hij zijn laatste wedstrijd voor Liverpool al heeft gespeeld en is in afwachting van de onderhandelingen tussen The Reds en Barcelona, dat 150 miljoen euro zou overhebben voor de aanvallende middenvelder.

Volgens Klopp zijn niet de transferperikelen, maar blessureproblemen de reden van de afwezigheid van Coutinho. De spelmaker miste op nieuwjaarsdag de competitiewedstrijd tegen Burnley en is er tegen Everton dus opnieuw niet bij. Klopp over de situatie van Coutinho: 'Alles wat ik zeg, zorgt alleen maar voor meer verhalen. En die schrijven jullie toch wel. Ik heb niets te zeggen. Er is niets wat ik kwijt kan wat mij, de club of de speler helpt.'

Tegenover het mogelijke vertrek van Coutinho staat op Anfield dus de komst van Virgil van Dijk, die na zijn transfer van Southampton naar Liverpool door het leven gaat als man van 84,5 miljoen euro. Met de fitheid van de aanwinst zit het volgens Klopp wel goed, maar tegelijkertijd ziet de Duitser geen reden om haast te maken met het opstellen van Van Dijk.

'Ik kan me voorstellen dat iedereen hem graag op het veld ziet, maar vanuit ons is er geen haast. Het is belangrijk hoe vaak hij goed voor ons kan spelen in plaats van alleen hoe vaak hij kan spelen. Nu moet ik nog een beslissing maken voor de wedstrijd van morgen, dat heb ik nog niet gedaan. We gaan bekijken wat we met hem gaan doen', aldus Klopp.

De FA Cup-wedstrijd tussen Liverpool en Everton begint vrijdagavond om 20.55 uur.

VI 1: de droom van Van Dijk en de cultuuromslag bij Ajax
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.