Klopp stuurt Lijnders naar persconferentie: 'Jullie zullen verbaasd zijn'

Reacties

Niet manager Jürgen Klopp, maar assistent-manager Pepijn Lijnders blikte woensdag vooruit op het League Cup-duel van Liverpool met Lincoln City. De Nederlander besprak onder meer de wedstrijdselectie, de meest recente aanwinsten én het belang van het tweede Engelse bekertoernooi.

Klopp stuurt Lijnders naar persconferentie: 'Jullie zullen verbaasd zijn'
© Pro Shots
Lincoln City
Lincoln City
2 - 7
Liverpool
Liverpool

The Reds gaan donderdagavond om 20.45 uur op bezoek bij Lincoln City, dat uitkomt in de League One, het derde niveau van Engeland. De winnaar van het duel plaatst zich voor de achtste finale van het toernooi om de League Cup. Een dag voor de wedstrijd was er traditiegetrouw een persconferentie, maar daar verscheen dit keer niet hoofdcoach Klopp, maar zijn rechterhand Lijnders. Waarom is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat hij de Nederlander (die vaak genoemd wordt als de toekomstige manager van Liverpool) ervaring wil laten opdoen met het toespreken van de pers, zoals hij vorig seizoen ook al deed. Ook toen deed Lijnders de perspraatjes in de League Cup. Al vinden sommige fans op social media ook dat dit hét bewijs is dat Klopp het toernooi niet serieus neemt.

Hoe dan ook: de Nederlander blikte vooruit op het duel bij Lincoln. 'Hoe we gaan spelen? Met spelers die de verantwoordelijkheid voelen om onze honger en wil om te winnen te tonen', zo begon hij. 'Wij bereiden ons net zo voor op Lincoln-uit, als op Chelsea-uit van afgelopen weekend. We zijn uitstekend voorbereid en weten dat zij een counterploeg met snelheid op de vleugels zijn. We moeten er klaar voor zijn, dat zal ook wel blijken uit onze wedstrijdselectie', zo verklapte de ex-trainer van NEC Nijmegen dat er geen volledig B-elftal zal spelen. 'Ik denk dat een paar van jullie verbaasd zullen zijn over ons elftal', knipoogde hij richting het journaille.

Zo is er een kans dat aanwinsten Thiago Alcántara en Diogo Jota hun basisdebuut zullen gaan maken. 'Het zijn allebei geweldige teamspelers, we zijn blij dat ze er zijn', loofde Lijnders. 'Dit team verdient een speler als Thiago, hij zorgt ervoor dat we ons zullen blijven ontwikkelen. Met hem hebben we geen probleem gekocht, maar een oplossing. En Diogo... Hij is een monster als het gaat om druk zetten op de tegenstander. Technisch zit hij op het niveau van Mo Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Ik ken hem al langer, uit mijn tijd in Portugal. Daar weten ze hoe goed hij is, en dus zeggen ze ook allemaal dat we een topaankoop hebben gedaan.'

Kortom: Liverpool zal met een sterk team aantreden. 'Want we willen álle competities aanpakken', zo sprak Lijnders strijdbaar. 'De laatste jaren hebben we het vaak gehad over het geven van kansen aan talenten, maar op een gegeven moment zijn die jongens geen talenten meer. Dat soort spelers hebben nu hun plek in onze selectie verdiend en moeten het nu laten zien. We zijn er klaar voor.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.