Klopp over toekomst Salah: 'Er is maar één reden om Liverpool te verlaten'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft gereageerd op de situatie van zijn sterspeler Mohamed Salah. De 28-jarige Egyptenaar sprak onlangs zijn onvrede uit over een aantal zaken en wilde een vertrek naar Barcelona of Real Madrid niet uitsluiten.

Klopp over toekomst Salah: 'Er is maar één reden om Liverpool te verlaten'
© Pro Shots

In gesprek met het Spaanse AS gaf Salah aan 'zeer teleurgesteld' te zijn dat hij geen aanvoerder mocht zijn in de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland van 9 december. Liverpool was toen al door en dus deden de eerste vier aanvoerders, Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, niet mee. Klopp gaf de band vervolgens aan de jonge Trent Alexander-Arnold.

'Ik ben in mijn spelersloopbaan lange tijd aanvoerder geweest en ik dacht altijd: Wat een baan is dit! Er zijn namelijk weinig voordelen en het is veel werk. Ik zag en zie het belang van die band niet. Voor die wedstrijd in Denemarken realiseerde ik me niet hoe belangrijk dat kan zijn voor spelers', reageert Klopp op zijn persconferentie.

'Als onze eerste vier captains er niet bij zijn, gaat de band normaal gesproken naar de speler die het langst bij de club zit en ik dacht dat Trent dat was. Later hoorde ik dat het Divock Origi had moeten zijn, dus dat was mijn schuld. Achteraf heb ik er ook met Mo over gesproken. Ik had door dat het niet erg goed was gevallen, dus ik heb het nog even uitgelegd. Dat hij dat interview heeft gegeven is geen probleem voor mij.'

Als een speler wil vertrekken, dan kunnen we hem waarschijnlijk niet tegenhouden

In dat bewuste interview werd Salah ook gevraagd naar een mogelijke transfer naar Spanje. De Egyptenaar antwoordde dat hij een overgang naar Barcelona of Real Madrid zou overwegen. Het leidde tot veel speculaties over de toekomst van de rappe aanvaller, die bij Liverpool alles gewonnen heeft wat er te winnen valt en nog een contract tot medio 2023 heeft. Klopp wil niet te veel gewicht geven aan de woorden van zijn topscorer.

'De enige reden om Liverpool op dit moment te verlaten is het weer. Welke andere reden kan er zijn? Dit is één van de grootste clubs ter wereld. We betalen goed, misschien niet het meeste in de wereld, maar zeker goed. We hebben een sensationeel stadion met geweldige supporters over de hele wereld en we spelen in het rood, de mooiste voetbalkleur', zegt Klopp.

'Maar je kunt mensen niet dwingen om te blijven, dat hebben we ook nooit gedaan. Als een speler wil vertrekken, dan kunnen we hem waarschijnlijk niet tegenhouden. Het is meer dat ik gewoon niet begrijp waarom je weg zou willen', aldus de Duitse oefenmeester, die toegeeft dat het soms best een uitdaging is om al zijn spelers tevreden te houden.

'Voetballers moeten extreem zelfverzekerd zijn om hun beste spel te spelen. En mensen die extreem zelfverzekerd zijn, zijn niet altijd het makkelijkst te managen. Dat is mijn job, om daarmee om te gaan. Tot nu toe gaat dat zonder problemen', aldus Klopp.

Boxing Day: slaat Chelsea Arteta's Arsenal knock-out?
Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.