Klopp over laatste bezoek Atlético aan Anfield: 'De wereld stond op z'n kop'

Reacties

De thuiswedstrijd van Liverpool tegen Atlético Madrid roept bij manager Jürgen Klopp herinneringen op aan de vorige ontmoeting tussen de clubs, vorig jaar maart. The Reds werden op Anfield uitgeschakeld in de Champions League, waarna vanwege de coronapandemie het Verenigd Koninkrijk in lockdown ging.

Klopp over laatste bezoek Atlético aan Anfield: 'De wereld stond op z'n kop'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

'De wereld stond toen op zijn kop', blikt Klopp terug op de avond waarop bleek dat Liverpool - Atlético de laatste wedstrijd was voor de Britse lockdown. 'Niemand wist precies wat er ging gebeuren, maar bij veel mensen ontstond het gevoel dat er iets bijzonders gaande was binnen onze samenleving', vertelde Klopp op een persconferentie.

In aanloop naar het duel met Atlético in 2020 sprak Klopp nog zijn verbazing uit over het besluit om 3000 Atlético-fans te verwelkomen op Anfield, ondanks de destijds oplopende besmettingscijfers in Spanje. 'Het was een heel vreemde avond. Voor en na de wedstrijd, geen mascottes in het stadion, dan komt het besef: oké, er zijn dus mensen die constateren dat het niet de goede kant opgaat.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ruim anderhalf jaar later komt Atlético weer naar Liverpool, dat de vorige ontmoeting in Madrid won. Na de wedstrijd werd een moment onder de loep genomen waarbij Diego Simeone naar binnen liep zonder Klopp een hand te geven. 'We waren zo gelukkig met onze kwalificatie voor de Champions League voor dit seizoen omdat we wisten dat er weer avonden zoals deze zouden komen. We hopen op een mooie wedstrijd met de supporters. Atlético heeft een heel goed team, zeker sinds Diego Simeone daar trainer is. Ze hebben nooit een 'vriendschappelijk' duel gespeeld. Dat moeten we nu ook zeker niet verwachten.'

Ontvangst Suárez
Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalig teamgenoot Luis Suárez. De huidige spits van Atlético maakte tussen 2011 en 2014 82 doelpunten in 133 officiële duels. 'Toen Luis hier was, was hij fenomenaal. We weten allemaal dat hij al voor een hele lang tijd tot de top van de wereld behoort. Hij heeft Liverpool veel mooie momenten gebracht', aldus de middenvelder.

'Onze supporters weten dat en zullen ook waarderen wat Luis deze voetbalclub heeft gedaan. Hij zou fijn zijn als Luis een mooi ontvangst krijgt van het publiek', aldus Henderson. Tijdens de vorige ontmoeting tussen Atlético en Liverpool kwam Suárez tien minuten voor tijd binnen de lijnen. Mohamed Salah hielp Liverpool met twee goals aan een overwinning in Wanda Metropolitano.

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.