Klopp onthult opmerkelijke reden achter afwezigheid Mané bij FA Cup-duel

Reacties

Jürgen Klopp deed zondag in het FA Cup-duel met Nottingham Forest geen beroep op Sadio Mané en gaf daarvoor een opmerkelijke verklaring. Zonder de Senegalees plaatste Liverpool zich met veel moeite voor de halve finales van het Engelse bekertoernooi.

Klopp onthult opmerkelijke reden achter afwezigheid Mané bij FA Cup-duel
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Diogo Jota schoot Liverpool een kwartier voor tijd te hulp op City Ground. In Nottingham kwam zowel Mohamed Salah (voetblessure) als Mané niet in actie. Klopp besloot het tweetal aan de kant te houden vanwege de naderende WK-play-offs tussen Egypte en Senegal.

Komende vrijdag en volgende week dinsdag staan Salah en Mané, net als in de finale van de Afrika Cup van dit jaar, tegenover elkaar. Dit keer voor een WK-ticket naar Qatar. Klopp gaf aan dat Salah daadwerkelijk niet fit genoeg was om te kunnen spelen, maar dat Mané fysiek in orde was. De Duitser wilde Senegal echter niet 'benadelen' door Mané extra te belasten en Salah te sparen.

'De wedstrijd tussen Senegal en Egypte is daarvoor te belangrijk en ik wilde niet nog een keer verkeerd begrepen kunnen worden', aldus Klopp op een persconferentie. De Duitser doelde op eerdere uitlatingen over de Afrika Cup. Klopp noemde het Afrikaanse kampioenschap in november een 'klein toernooi' en botste daarover met een Afrikaanse journalist die eiste dat de manager zijn excuses zou aanbieden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Andy Robertson
Het bekerduel met Nottingham ging ook voorbij aan Andy Robertson, die positief testte op corona. Klopp hoopt dat de linksback niet wordt overbelast bij de Schotse nationale ploeg. De Schotten maken zich op voor de WK-play-offs. Schotland treft eerst Polen en mogelijk daarna de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Wales. De teller voor Robertson staat sinds augustus op 34 wedstrijden voor Liverpool en zeven voor Schotland. 'En dan speelt Schotland komende zomer nog zes wedstrijden, ik kan het niet geloven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.