Klopp nu wel optimistisch over herstel Van Dijk

Reacties

Het gaat de goede kant op met Virgil van Dijk. Jürgen Klopp heeft zaterdag laten doorschemeren dat de revalidatieperiode naar wens verloopt, al was de Liverpool-manager tijdens zijn persconferentie nog altijd voorzichtig.

Klopp nu wel optimistisch over herstel Van Dijk
© Pro Shots

Ruim een maand geleden zorgden de woorden van Klopp voor pessimisme. De Duitser maakte op 14 maart duidelijk dat het in zijn ogen niet bepaald realistisch is dat Van Dijk volledig fit is bij de start van het EK op 11 juni. Oranje speelt de eerste groepswedstrijd overigens op 13 juni, Oekraïne is dan de tegenstander. 'Het is natuurlijk niet mijn beslissing, of Virgil wel of niet naar het EK gaat. Maar met de informatie die ik op dit moment heb, zeg ik dat het niet heel waarschijnlijk is', sprak Klopp toen, waarna hij zei al dolblij te zijn als de verdediger bij de start van volgend seizoen weer volledig fit is.

Sindsdien was het vanuit Liverpool behoorlijk stil rond Van Dijk, tot zaterdag. Klopp stond de pers te woord in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Leeds United van maandagavond en gaf een korte update over verschillende geblesseerde spelers, nadat hij gevraagd werd naar het herstel van Joe Gomez.

'Ze liggen allemaal op schema, ook Joe. Joe doet nu buiten weer loopwerk en dat is een grote stap vooruit. Het ziet er goed uit als hij rent, er is geen echte reactie in en rond zijn knie. Dat is erg belangrijk. Hij heeft nog tijd nodig, maar hij is op de goede weg. Net als Virg, Joel en Hendo (Van Dijk, Matip en Henderson, red.)', aldus Klopp. De Duitser kan sinds 17 oktober al niet meer beschikken over Van Dijk, die toen een kruisbandblessure opliep in de derby tegen Everton.

Liverpool deelde daarna beelden van Van Dijk die zaterdagochtend hard aan het werk was op het trainingsveld en in de trainingszaal. De club benadrukte nog eens dat er geen specifiek tijdschema is uitgestippeld, het is nog onduidelijk wanneer hij zijn rentree kan maken. De toon van Klopp stemde nu echter wel optimistisch, in Liverpool en ongetwijfeld ook bij volgers van het Nederlands elftal. De race tegen de klok gaat door. Nog 57 dagen tot de eerste groepswedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.