Klopp maakt diepe buiging voor Immobile en aanhang

Reacties

Hoewel bij Borussia Dortmund logischerwijs de teleurstelling overheerste na de late gelijkmaker van VfL Wolfsburg (2-2), was er ook reden voor optimisme bij Jürgen Klopp. De Duitse coach was lyrisch over spits Ciro Immobile en kreeg nog maar eens een klaterend applaus van de aanhang.

Klopp maakt diepe buiging voor Immobile en aanhang

Immobile maakte tegen Wolfsburg zijn derde competitiedoelpunt en gaf bovendien een assist. Volgens Klopp ontworstelt de 24-jarige Italiaan, die afgelopen zomer voor twintig miljoen euro overkwam van Torino, zich langzamerhand aan zijn mindere periode. 'Dit was zeker zijn beste wedstrijd voor BVB. Hij speelde sensationeel', aldus Klopp. 'Ciro is nu meer gewend aan ons spel. We hebben zijn looplijnen wat aangepast. Dat gaat zijn uitwerking krijgen', sprak de trainer zijn verwachting uit voor de tweede seizoenshelft.

Immobile, die in de bekerstrijd (één keer) en Champions League (viermaal) ook al doeltrof, had zelf eveneens genoten. 'Als wij zo blijven voetballen, gaan we nog meedoen om de plaatsen bovenin', aldus de Italiaanse spits, die bovendien zeer te spreken was over de enorme steun van de fans. 'Dit is echt uniek', prees hij.

Uit het dal is Dortmund evenwel nog geenszins, al is de afstand tot nummer twee Wolfsburg ook weer betrekkelijk klein met slechts zestien punten. BVB is zelf zestiende met maar een puntje meer dan de hekkensluiters SC Freiburg en Werder Bremen. In de laatste competitiewedstrijd van 2014 is datzelfde Werder de tegenstander in Bremen. Na de winterstop wacht in de achtste finale van de Champions League een dubbele confrontatie met Juventus, een van de vroegere clubs van Immobile.

Het mooiste moment van woensdag kwam wellicht ná het duel, toen Klopp vanaf de middenlijn richting Die Gelbe Wande liep, de tribune achter het doel met de fanatieke aanhang. Ondanks de teleurstelling over de verloren twee punten kreeg de trainer volop applaus, iets waarvoor hij letterlijk zijn pet afnam (foto). Daarmee kreeg Klopp opnieuw de handen op elkaar in een wederom stijf uitverkocht stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.