Klopp luidt de noodklok: 'We verwoesten deze prachtige sport'

Reacties

Op zaterdag 1 juni staan er twee Engelse ploegen tegenover elkaar in de finale van de Champions League en vijf dagen later speelt het Engelse nationale elftal in de halve finale van de Nations League tegen Oranje. Liverpool-coach Jürgen Klopp begrijpt er helemaal niets van.

Klopp luidt de noodklok: 'We verwoesten deze prachtige sport'

Door de finaleplaatsen van Liverpool en Tottenham Hotspur sluiten er mogelijk rond de tien internationals pas laat aan bij de selectie van Gareth Southgate. De bondscoach van Engeland sprak daar al zijn zorgen over uit en Klopp begrijpt dat helemaal. 'Dit is niet echt goed gepland', zei de Duitser op zijn persconferentie van vrijdag.

Klopp zei dat al eens eerder. 'Iedereen keek me toen vreemd aan, en kijk nu: er staan twee Engelse ploegen in de Champions League-finale. Maar als er een Nederlands team in de finale had gestaan (Ajax, red.), dan was er precies hetzelfde probleem geweest. Als we niet leren om beter voor onze spelers te zorgen, dan is er een kans dat we deze prachtige sport verwoesten. Want zonder de spelers is het niet zo'n geweldige sport.'

'Het is aan anderen om dit op te lossen', vervolgde Klopp. 'Maar zoiets plannen en dan verrast zijn dat er twee topclubs in de Champions League-finale terechtkomen, met veel spelers van teams die om de Nations League moeten strijden: dat is een erg interessante planning.'

Titelstrijd
Voor Liverpool staan er dit seizoen nog twee wedstrijden op het programma: zoals gezegd de Champions League-finale van zaterdag 1 juni, maar aankomende zondag wacht eerst nog de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Wolverhampton Wanderers. Liverpool heeft slechts één punt minder dan Manchester City en is dan ook nog volop in de strijd om de landstitel.

Mohamed Salah kan Liverpool tegen Wolves weer van dienst zijn. De aanvaller viel vorige week tegen Newcastle United uit met een hoofdblessure en ontbrak afgelopen dinsdag in de historische overwinning op Barcelona in de Champions League. Salah traint inmiddels echter weer met zijn ploeggenoten mee en kan volgens Klopp zondag zijn rentree maken.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.