Klopp kwaad en euforisch: 'Dit was veel moeilijker dan tegen Barcelona'

Reacties

Liverpool had het zondag heel moeilijk met Newcastle United, maar won in extremis alsnog op St. James’ Park. Twee goals van Darwin Núñez bezorgden de ploeg van Jürgen Klopp, die door een vroege rode kaart voor Virgil van Dijk met tien man speelde, een onwaarschijnlijk geachte driepunter. Klopp was na afloop dan ook blij. Tenminste, met sommige dingen.

Klopp kwaad en euforisch: 'Dit was veel moeilijker dan tegen Barcelona'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Vooral met zijn ploeg. 'Dit was moeilijker dan onze Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (in de halve finale van 2019, red.), dit was anders. We begonnen niet goed, kregen een goal tegen én kregen een rode kaart. Toen ging het beter. In de rust voelden we dat er wat te halen viel, en we hadden niet eens echt veel geluk nodig. We vertraagden het tempo en brachten Darwin erin, die was wel geprikkeld omdat hij niet in de basis stond.'

De manager had ook de stemming van zijn uitgesloten aanvoerder gepeild. Van Dijk was vooral blij dat zijn ploeggenoten het zonder hem toch nog tot een goed einde hadden gebracht. 'Virgil is heel dankbaar, dat is allemaal goed. We brachten spelers in, Wataru Endo heeft nog geen idee van hoe we spelen, maar het is in orde, nu is alles goed. Ik heb nog nooit zo'n reactie meegemaakt van een ploeg van mij die met z'n tienen stond', aldus Klopp bij Sky Sports.

Zo blij als de Duitser met zijn spelers was, zo ontevreden was de manager over de arbitrage aan de Tyne. 'Eerst: dat moment waar Trent Alexander-Arnold geel krijgt, dat is een overtreding op hem. Duidelijk, zelfs. Ook de vierde man zei het. En daarna: er is geen actief contact van Virgil. Hij gaat voor de bal en het contact vindt onderweg plaats', is Klopps lezing.

'Dat je voor zo'n contact drie wedstrijden krijgt, dat is echt niet te geloven. Ach, we gaan het zien. Vandaag gaf het ons wel de kans om iets heel speciaals te creëren. De jongens hebben echt gevochten', besluit de coach die misschien al te angstig is. Voor het neerhalen van een doorgebroken speler, dat is waar Van Dijk voor werd weggestuurd, staat doorgaans één wedstrijd schorsing.

Klopp moet zijn aanvoerder volgende week dus missen tegen Aston Villa. Daarna sluit het luik van de Premier League een weekje. Halverwege september wacht de uitbeurt op Molineux bij Wolverhampton Wanderers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.