Klopp: 'Ik denk de hele dag aan mijn spelers, waarschijnlijk ook als ik slaap'

Reacties

Jürgen Klopp heeft een inkijkje gegeven in zijn people management bij Liverpool. De succesmanager benadrukt het belang van een goede verstandhouding tussen trainer en spelersgroep.

Klopp: 'Ik denk de hele dag aan mijn spelers, waarschijnlijk ook als ik slaap'
© Pro Shots

Ook Klopp volgt zijn spelers nu even op afstand. Het trainingscomplex van The Reds was de voorbije periode grotendeels gesloten vanwege de corona-crisis. Inmiddels zijn de deuren weer geopend voor een paar spelers die revalideren na blessureleed. Nu het Premier League-seizoen voor onbepaalde tijd stilligt, houdt Klopp onder meer in een WhatsApp-groep contact met zijn selectie.

Hoe intensief is het contact tussen Klopp en spelers normaal gesproken? De Duitser sprak er openhartig over in de podcastserie JD's In The Duffle Bag: 'Ik denk de hele dag aan die jongens, waarschijnlijk ook als ik slaap. Het is niet dat ik dat graag wil, maar het gebeurt gewoon, want er is zoveel informatie die je hebt.'

Klopp vervolgde: 'Voor mij is het belangrijkste dat een speler zo goed mogelijk in vorm is op het moment dat het telt. Dat proberen we te bereiken met voeding, training en tactiek. Maar ze brengen ook thuis tijd door en daar zijn er ook omstandigheden. Die hebben ook allemaal invloed op een prestatie. Ik speel niet dat ik geïnteresseerd ben, ik ben geïnteresseerd. Het is belangrijk dat je echt weet met wie je werkt en dat je weet wat diegene drijft. Ik denk dat ik ze écht moet kennen. Dat creëert een relatie. Dat ze met me kunnen praten, dat is altijd belangrijk.'

Luchtige gesprekken op het trainingscomplex helpen Klopp ook de stemming te peilen en eventueel voor een ommekeer te zorgen. 'Als we met 4-0 winnen kunnen we de volgende dag gewoon een privégesprek hebben, maar ook als we met 4-0 verliezen. Het gesprek zal dan precies hetzelfde zijn, want het gesprek staat los van de resultaten. Er is dan een persoonlijke basis', aldus de Liverpool-manager.

Wanneer Klopp met Liverpool de laatste stappen naar de eerste Premier League-titel sinds 1990 kan zetten, is nog niet bekend. Wel heeft het er alle schijn van dat het seizoen hoe dan ook wordt uitgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.