Klopp: 'Iedereen in deze ruimte denkt dat we kansloos zijn'

Reacties

Jürgen Klopp gaat woensdagavond met Liverpool proberen het nagenoeg onmogelijke mogelijk te maken. De manager heeft hoop ondanks de 5-2 achterstand tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League.

Klopp: 'Iedereen in deze ruimte denkt dat we kansloos zijn'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Liverpool
Liverpool

Klopp reageerde koeltjes toen hem daags voor de wedstrijd in de perszaal in Madrid werd gevraagd wat Liverpool in Estadio Santiago Bernabéu anders zal moeten doen dan op Anfield. 'We moeten spelen zoals we hebben gedaan tot de 2-0, niet zoals we daarna deden', zei de Duitser, die realistisch was over de kansen van zijn team na de dreun van drie weken geleden. 'Waarschijnlijk gaan we niet een ronde verder. Iedereen in deze ruimte denkt dat we kansloos zijn. Behalve ik, maar dat is prima. We zijn een echte outsider, dat is prima, het blijft voetbal.'

Drie weken geleden viel het elftal van Klopp in de tweede helft uit elkaar. Dat Real uitliep naar een 2-5 overwinning in Liverpool, had niet alleen te maken met het zwakke spel van de thuisploeg. De manager van The Reds sprak dinsdagavond zijn bewondering voor het team van zijn collega Carlo Ancelotti uit: 'Real Madrid blijft maar gaan. Je hebt Luka Modric, Karim Benzema en Toni Kroos, maar ook jonkies als Aurélien Tchouaméni. Wat een team, wow.'

Gevraagd naar wat hij de grootste kwaliteit tijd vond van De Koninklijke, begon Klopp over de onverstoorbaarheid van de Champions League-winnaar. 'Ze lijken nooit hun vertrouwen of overtuiging te verliezen, dat is een ongelofelijke kwaliteit voor een team. Niets kan ze in negatieve zin van hun stuk brengen. Dat is echt bewonderenswaardig. Ze hebben een andere speelstijl dan wij, maar ik heb erg veel respect voor ze. Ze zijn op alle vlakken goed. Aan de bal, in het drukzetten, met counters, in het verdedigen dicht bij het eigen doel…', aldus de Duitser.

Klopp kan in de return geen beroep doen op Stefan Bajcetic. De achttienjarige middenvelder kampt met een blessure. Voorin is de kans groot dat Cody Gakpo start. De 23-jarige aanvaller had in het eerste duel met Real een basisplaats, net als in acht van de negen Premier League-wedstrijden sinds zijn komst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.