Klopp hamert op kracht Benfica door te wijzen op zege bij Ajax

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp zag zijn formatie dinsdagavond tegen Benfica een grote stap zetten richting de halve finales van de Champions League. De Duitser was na afloop complimenteus over een van de uitblinkers bij The Reds: Luis Díaz.

Klopp hamert op kracht Benfica door te wijzen op zege bij Ajax
© Pro Shots
Benfica
Benfica
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Díaz, die in januari de overstap maakte van FC Porto, was in Estádio da Luz goed voor een assist en een goal voor Liverpool. Daarmee werd de Colombiaanse aanvaller na Erling Haaland (Red Bulls Salzburg en Borussia Dortmund) en Dani Olmo (Dinamo Zagreb en RB Leipzig) de derde speler in de geschiedenis die in één Champions League-seizoen voor twee verschillende clubs heeft gescoord.

'Luis is een topspeler, van wereldklasse. Het is echt een plezier voor mij om elke dag met hem samen te werken, en ik ben meer dan blij dat we besloten hebben hem in januari vast te leggen', aldus Klopp op de persconferentie na de wedstrijd over de uitblinker bij Liverpool. In de Premier League was Díaz sinds zijn komst al twee keer trefzeker voor The Reds.

Klopp baalde aanvankelijk stevig van het tegendoelpunt van Benfica, van Darwin Núñez vlak na rust. 'Zij verdienden ook een doelpunt, maar wij zetten de deur toen ook te veel open voor hen. Toen zij scoorden ging het publiek meteen los. Het was een zware wedstrijd, wat ik verwachtte. Hun keeper was de beste speler van de avond, hij maakte een paar geweldige reddingen.'

Hoewel Liverpool met anderhalf been in de halve finales lijkt te staan, is Klopp op zijn hoede voor Benfica. 'We weten inmiddels veel meer over Benfica, maar we moeten ook niet vergeten dat ze bij Ajax hebben gewonnen en de groepsfase goed hebben doorstaan. We weten wat ons te wachten staat en we zijn er klaar voor', besluit Klopp, die zondag eerst nog met Liverpool tegen Manchester City speelt in de strijd om de koppositie in de Premier League.

De zege in Lissabon betekende een record voor Liverpool. Nog nooit won de Engelse grootmacht acht uitduels op rij. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.