Klopp bespreekt vormdip Gakpo en is Jota maandenlang kwijt

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp denkt dat het zijn fout is dat Cody Gakpo niet zo'n goed seizoen draait. Hij kwam vorig jaar halverwege het seizoen binnen bij Liverpool, maar leverde meteen en eindigde uiteindelijk in de dubbele cijfers als het gaat om doelpunten en assists. Dit seizoen begint de vorm weer langzaam te komen.

Klopp bespreekt vormdip Gakpo en is Jota maandenlang kwijt
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
4 - 1
Luton Town
Luton Town

Luton Town is doordeweeks de tegenstander van Liverpool en dus schoof Klopp aan voor een persmoment. Daarin ging het ook over Gakpo. 'Zijn data zijn honderd procent goed, of zelfs beter. Maar hij had moeite op het middenveld en dat was mijn fout', doelde Klopp op het geschuif met de Oranje-international.

'We hebben erover gesproken', ging Klopp verder. 'Kan hij op het middenveld spelen? Ja, maar het is niet zijn beste positie en dat kan iets doen met je zelfvertrouwen. Op de lange termijn is het misschien goed geweest, maar op de korte termijn niet. Cody zal zelf niet zeggen dat dit het beste seizoen uit zijn leven is, maar we weten hoe goed hij is.'

Diogo Jota
Mogelijk krijgt Gakpo in de komende periode meer kansen voorin, want Diogo Jota is voorlopig uitgeschakeld. De Portugees liep tegen Brentford een knieblessure op en staat 'maandenlang' buitenspel, zo gaf Klopp aan. Het is onduidelijk of het EK in gevaar komt voor Jota.

Wie is nu de nummer één spits van Oranje?
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.