Klopp bespreekt 'evolutie' van Liverpool en gaat in op wens Salah

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp zag deze zomer al diverse spelers komen en gaan op Anfield, maar de Duitser is ervan overtuigd dat de nieuwe gezichten van waarde zullen blijken bij de Engelse grootmacht.

Klopp bespreekt 'evolutie' van Liverpool en gaat in op wens Salah
© Pro Shots

Tijdens de oefentrip in Thailand, waar Liverpool dinsdag ruim verloor van Manchester United, ging Klopp in op de veranderingen binnen de spelersgroep. 'Evolutie is nodig. We zijn niet alleen Sadio (Mané) kwijt, maar ook Divock Origi en Takumi Minamino. En wellicht vertrekken nog meer jongens', vertelde Klopp in gesprek met ESPN. 'In de winter hebben we Luis Díaz al gehaald en nu zijn Darwin Nunez, Fabio Carvalho en Calvin Ramsay erbij gekomen. Met hun komst verandert de dynamiek in de selectie en dat is nodig.'

'Ik zit nu in mijn zevende seizoen en het is belangrijk dat we niet steeds weer hetzelfde doen. We moeten onszelf naar het volgende niveau pushen en daarvoor heb je altijd weer vers bloed nodig. Dat is wat we hebben gekregen', aldus Klopp, die eind april zijn contract bij Liverpool verlengde tot de zomer van 2026.

Dat Salah zijn handtekening onder een nieuw contract zette, stemde de Liverpool-manager gelukkig. 'Mo is zo belangrijk voor ons, altijd al geweest. Ik wist al vrij vroeg wat zijn wens was: hij wilde blijven. De club wilde dat ook, maar dan heb je te maken met onderhandelingen. Sommige mensen werden zenuwachtig, maar wij niet. Hij kijkt samen met ons uit naar een mooie toekomst.'

Concurrentie
Klopp is in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Premier League nog niet bezig met een mogelijk nieuw titanengevecht met Manchester City. Ook wijst hij naar de activiteiten bij de andere Engelse topclubs. 'We speelden vorig seizoen vier keer tegen Chelsea en wonnen geen enkele keer over negentig minuten. Zij zijn heel sterk. We kijken ook naar wat Tottenham Hotspur op dit moment doet. Zij zijn er niet slechter op geworden. Arsenal gaat ook meedoen en Manchester United staat voor een nieuwe start. Het aan ons om de strijd weer aan te gaan, maar ik ben heel positief en optimistisch gestemd', verklaart de manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.