Klinsmann geeft Kalou vrijaf in zoektocht naar nieuwe club

Reacties

Salomon Kalou heeft vrijaf gekregen om zich op zijn toekomst te beraden. Trainer Jürgen Klinsmann weet dat voor de Ivoriaan weinig kansen bij Hertha BSC komen.

Klinsmann geeft Kalou vrijaf in zoektocht naar nieuwe club
© Pro Shots

Kalou wil graag aan spelen toekomen in de herfst van zijn carrière. De 34-jarige aanvaller beseft dat dat bij Hertha BSC waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Een vertrek uit Berlijn, waar zijn contract nog tot medio 2020 loopt, is ogenschijnlijk de beste optie voor beide partijen.

Kalou heeft van Hertha BSC de tijd en gelegenheid gekregen om naar een nieuwe club uit te kijken. De voormalig Feyenoorder hoeft zich niet te laten zien op het trainingsveld in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Klinsmann en Kalou hebben samen gekeken naar de kansen op speeltijd. 'Ik had een goed gesprek met hem. Het ziet er natuurlijk naar uit dat hij niet veel aan bod komt. Je hebt met Javairô Dilrosun op rechts en Dodi Lukebakio op links twee raketten. Daarom wordt het moeilijk voor hem. Hij is realistisch en ziet dat die jongens komen en voorbijschieten. Ik heb hem gezegd "neem je tijd, je hoeft nu niet hier op de training te zijn". Hij is een echte prof, een topkerel.'

Kalou was jaren een vaste waarde bij Hertha BSC en droeg zelfs de aanvoerdersband. Afgelopen zomer veranderde zijn status. Van trainer Ante Covic kreeg hij dit seizoen slechts sporadisch de kans zich te laten zien. De aanvaller, die in 2014 neerstreek bij De Oude Dame, had moeite met zijn bescheiden rol in zijn laatste contractjaar.

'In het voetbal bestaan er geen garanties, maar ik wil vol genieten van mijn laatste voetbaljaren. Daarvoor moet ik wel spelen', zei hij in oktober in Bild over zijn situatie. 'Als ik hier niet de kans krijg, dan mogelijk wel ergens anders. Ik wil niet steeds op de bank zitten.'

Spelersprofiel

S. Kalou


Geboortedatum:
5 augustus 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Oumé
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Arta / Solar 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.