Een Hertha-afscheid via de zijdeur dreigt voor Kalou

Reacties

Het hoofdstuk Hertha BSC krijgt voor Salomon Kalou mogelijk een voortijdig einde. De wensen van Jürgen Klinsmann voorspellen weinig goeds voor de voormalig Feyenoorder.

Een Hertha-afscheid via de zijdeur dreigt voor Kalou
© Pro Shots

De 34-jarige Kalou was jaren een vaste waarde bij Hertha BSC en droeg zelfs de aanvoerdersband. Afgelopen zomer veranderde zijn status. Van trainer Ante Covic kreeg hij dit seizoen slechts sporadisch de kans zich te laten zien. De aanvaller, die in 2014 neerstreek bij De Oude Dame, had moeite met zijn bescheiden rol in zijn laatste contractjaar.

'In het voetbal bestaan er geen garanties, maar ik wil vol genieten van mijn laatste voetbaljaren. Daarvoor moet ik wel spelen', zei hij in oktober in Bild over zijn situatie. 'Als ik hier niet de kans krijg, dan mogelijk wel ergens anders. Ik wil niet steeds op de bank zitten.'

Eind november gloorde er hoop na het ontslag van Covic. De wisseling van de wacht bood echter geen soelaas. Hij bleef nog steeds meer dan hem lief was buiten de lijnen. Sterker nog, Klinsmann deed alleen bij zijn debuut op de Hertha-bank een beroep op de Ivoriaan.

Dat gebrek aan speeltijd is mogelijk een voorbode van een voortijdig afscheid. Klinsmann wil voor de tweede seizoenshelft een minder brede spelersgroep hebben. 'De selectie is te groot', zei de oud-international. 'Dat heeft het voor Ante Covic al zeer lastig gemaakt.'

Hoewel Klinsmann geen namen noemde, behoort Kalou tot de kandidaten. Bij een gebrek aan perspectieven wil de Ivoriaan ongetwijfeld zelf ook zijn heil elders willen zoeken. Nog voor het einde van dit kalenderjaar zal waarschijnlijk meer duidelijkheid komen. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft begint bij Hertha op 29 december.

Spelersprofiel

S. Kalou


Geboortedatum:
5 augustus 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Oumé
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Arta / Solar 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Kalou
Meer over S. Kalou
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.