Klinkende zege Bayer Leverkusen, ook Stuttgart houdt flink huis

Bayer Leverkusen gaat fier aan kop in de Bundesliga. De ploeg van Xabi Alonso (foto) won thuis overtuigend van SV Darmstadt.

Bayer Leverkusen
5 - 1
Darmstadt 98

Duidelijk is dat Leverkusen de wind in de zeilen heeft, want na zeges op RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach werd ook Darmstadt met duidelijke cijfers verslagen. Veel had Alonso te danken aan miljoenaanwinst Victor Boniface, die twee keer scoorde. De Nigeriaan maakte na 21 minuten het openingsdoelpunt, die tot stand kwam nadat twee Darmstadt-spelers hard tegen elkaar opbotsten. In de counter was het vervolgens raak, maar Oscar Vilhelmsson maakte snel alweer gelijk.

Bij de 2-1 van Exequiel Palacios leverde Jeremie Frimpong de assist, waarna Boniface zijn tweede van de middag maakte. Leverkusen liep via Jonas Hofmann en Adam Hlozek nog uit naar een overtuigende 5-1 einduitslag.

VfB Stuttgart
5 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

VfB Stuttgart hijgt na een klinkende overwinning op SC Freiburg koploper Leverkusen in de nek. Het werd 5-0. De club verkocht Konstantinos Mavropanos (West Ham United), Wataru Endo (Liverpool), Borna Sosa (Ajax) en Florian Müller (Freiburg), maar daar lijkt de club sportief geen last van te hebben.

Al na negentien minuten stond er een duidelijke 3-0 voorsprong op het bord, waar Chris Führich en Serhou Guirassy (2x) verantwoordelijk voor waren. Door de vroege goals was al snel duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. Uiteindelijk gaven Führich en Enzo Millot de overwinning van Stuttgart nog wat extra glans.

Werder Bremen
4 - 0
FSV Mainz 05

Werder Bremen heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De thuisclub kreeg al na twee minuten spelen een strafschop, die werd benut door Marvin Ducksch. Uiteindelijk moest Werder tot in de tweede helft wachten op meer goals, maar ze vielen uiteindelijk wel. Jens Stage, Leonardo Bittencourt en Justin Njinmah scoorden en dus kregen de Werder-supporters waar voor hun geld.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 2
VfL Bochum
VfL Bochum

Thomas Letsch wacht met VfL Bochum nog op de eerste zege van het seizoen. Zijn ploeg kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Augsburg, dat ook nog op nul overwinningen staat. Na de openingsgoal van Dion Drena Beljo was Takuma Asano verantwoordelijk voor de 1-1 en 2-2 van Bochum, dat kort na de gelijkmaker weer op voorsprong gekomen was.

1899 Hoffenheim
3 - 1
VfL Wolfsburg

Hoffenheim 1899 mag zich de nummer vijf van Duitsland noemen, nadat het thuis met 3-1 VfL Wolfsburg heeft weten te verslaan. Die overwinning kwam zeker niet vanzelf tot stand. Wolfsburg was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Tiago Tomás, waarna John Anthony Brooks de schade voor rust wist te herstellen.

Pas in de tweede helft kon Hoffenheim, met Wout Weghorst in de basis, afstand nemen van Wolfsburg, dat tegentreffers incasseerde van Maximilian Beier en Robert Skov, waardoor de 3-1 overwinning van Hoffenheim een feit was.