Klassieker op de tocht voor Brobbey

Reacties

Er is geduld nodig bij het herstel van Brian Brobbey. Dat heeft Ajax-trainer John van 't Schip aangegeven. Ook voor Steven Berghuis is een rentree nog niet dichtbij.

Klassieker op de tocht voor Brobbey
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
1 - 3
Ajax
Ajax

Brobbey meldde zich vanwege een hamstringblessure af voor het Nederlands elftal. De spits die dit seizoen zo in het middelpunt staat bij Ajax, zal er zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle nog niet bij zijn. In een interview via het clubkanaal tempert Van 't Schip de verwachtingen als het gaat over wanneer Brobbey kan terugkeren. 'Brian is buiten aan het trainen met de fysio's, maar dat is meer lopen en oefeningen doen. Ik denk dat hij er in de eerste weken zeker nog niet bij is. Bij een hamstringblessure moet je toch heel voorzichtig zijn. Dit is gelukkig niet een heel grote scheur, waardoor hij relatief gezien wel sneller terug kan zijn', aldus de coach. Na PEC-uit wachten voor Ajax wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (4 april), Feyenoord (7 april) en FC Twente (14 april).

Voor Berghuis komt de wedstrijd tegen PEC ook nog zeker te vroeg. De rechtsbuiten is al een tijd aan het kwakkelen, hij kwam op 22 februari voor het laatst in actie. Van 't Schip over de linkspoot: 'Berghuis is nog een groot vraagteken. Er is twijfel, het duurt lang. Tegen Fortuna kon hij bijna zijn rentree maken. Toen kreeg hij last van zijn rug. Dat is nog steeds het geval. Het gaat om zijn rug en zijn knie. Nee, hij is nog niet aan het trainingen met de groep. Op die terugslag hadden we niet gerekend. Het kan in een keer crescendo gaan, maar dat is nu nog niet het geval.'

Steven Bergwijn maakte vlak voor de interlandbreak tegen Sparta (2-2) zijn rentree en de zorgen over zijn fitheid zijn verdwenen. Voor Van 't Schip is een terugkeer naar het 4-3-3-systeem zeker geen vanzelfsprekendheid als hij weer meer aanvallende opties heeft. 'Wij hadden te maken met de posities die we moesten invullen en de creatieve spelers die er wel of niet waren', zegt Van 't Schip over de keuze voor een speelwijze met drie centrale verdedigers. 'Mochten die spelers snel terugkomen, dan is het juist een systeem waarin zij goed uit de voeten kunnen. Ik zie geen reden om daar van af te stappen. Ik vond dat we er meer zekerheid en rust aan de bal door kregen', luidt de uitleg.

Programma Ajax


Zo 31 mrt.

Do 4 apr.

Zo 7 apr.

Zo 14 apr.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.