Klap voor FC Twente en Eiting: speler verliest arbitragezaak

Reacties

De arbitragezaak die door FC Volendam-middenvelder Carel Eiting is aangespannen om voor een gelimiteerde transfersom te vertrekken naar FC Twente, is door de arbitragecommissie afgewezen op alle punten.

Klap voor FC Twente en Eiting: speler verliest arbitragezaak
© Pro Shots

Eiting wil een transfer maken naar Twente en meent dat hij door een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract kan vertrekken. Die bepaling staat volgens de clubleiding van Volendam echter niet in het arbeidscontract en in die lezing kreeg de club gelijk.

De spanningen liepen de afgelopen weken aardig op. Zo meldde Eiting zich tweemaal ziek voordat hij de stap naar de arbitragecommissie maakte. Volendam stelt in een statement dat het teleurgesteld is in de keuze van de speler om dit proces te starten.

VI was aanwezig bij de arbitragezaak.

De arbitragecommissie oordeelt dat Volendam door de handelswijze van Twente en Eiting nooit de kans heeft gehad om ‘normaal’ te kunnen onderhandelen over de hoogte van een mogelijke transfersom.

Eiting sparde in de onderhandelingen tussen Twente en Volendam over een terugverdienscenario dat zou zijn voorgespiegeld aan de speler, maar dit is een onterechte aanname geweest van de middenvelder.

De conclusie is dat Volendam niet verplicht mee hoeft te werken aan een transfer van Eiting naar Twente. Wat er in de toekomst gaat gebeuren met de ex-Ajacied, is nog onduidelijk. Er werd een optie in het contract van Eiting gelicht, waardoor hij tot medio 2025 vastligt bij de Volendammers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.