Klaiber mist Utrecht-thuis in plaats van bekerfinale: 'De wereld stortte even in'

Reacties

Ajax ontvangt woensdagavond in het TOTO KNVB-bekertoernooi FC Utrecht en Sean Klaiber moet het duel met zijn oude werkgever missen door een schorsing. De vleugelverdediger blikt nog een keer terug op de gele kaart die er vorig seizoen voor zorgde dat zijn wereld voor even instortte.

Klaiber mist Utrecht-thuis in plaats van bekerfinale: 'De wereld stortte even in'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

Ajax en Utrecht stonden in maart ook al tegenover elkaar in het bekertoernooi, toen in de Domstad en in de halve finale. Utrecht stond kort voor tijd op een 2-0 voorsprong en was zo goed als zeker van een plek in de eindstrijd, toen Klaiber nog een derde goal probeerde te forceren. In een fel duel in het Amsterdamse strafschopgebied haalde hij Nicolás Tagliafico naar de grond.

Scheidsrechter Björn Kuipers kende geen genade en toonde Klaiber een gele kaart. Die kon de rechtsback van Utrecht, die op scherp stond, niet gebruiken. Klaiber wist direct dat hij hierdoor de finale in De Kuip zou moeten missen en kreeg de tranen in zijn ogen. Hevig geëmotioneerd speelde hij de wedstrijd vervolgens uit.

'Die minuut is dit jaar nog heel vaak door mijn hoofd gegaan, natuurlijk', zegt Klaiber tegen FOX Sports. 'Ik deed het niet bewust, ik zag Nico helemaal niet op dat moment. Ik wilde de bal binnenhouden met een sliding en zo een voorzet geven. Dat ik dat daar doe, op dat moment, dat zou ik nu nog steeds kunnen doen, omdat ik iemand ben die graag alles wil geven, graag belangrijk wil zijn. Een strijder, in dat opzicht. Dus ja… Ik deed het niet bewust, maar ik kreeg wel de gele kaart.'

'Op dat moment stortte de wereld even in', vervolgt Klaiber. 'Dan moet je eigenlijk doorgaan als voetballer, maar dat was lastig, omdat je na dertien jaar bij Utrecht de bekerfinale kan spelen en die wedstrijd mis je dan.' Althans, zo leek het. Kort na de bekerwedstrijd tegen Ajax kwam het seizoen stil te liggen vanwege de coronacrisis en uiteindelijk werd het restant van het voetbaljaar, en daarmee ook de bekerfinale, van het programma gehaald.

Kan Klaiber er nu, maanden later, een beetje om lachen? 'Hoezo? Dat zou gek zijn', reageerde de back, die afgelopen zomer een transfer van Utrecht naar Ajax maakte. 'Ik heb er veel moeite mee gehad, omdat ik zo graag die bekerfinale wilde spelen.' Deze wedstrijd miste hij dus niet, maar omdat de schorsing is blijven staan, is Klaiber er woensdagavond niet bij in de bekerwedstrijd tegen zijn oude ploeg.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.