Klaassen trekt boetekleed aan voor gemiste kans

Reacties

Davy Klaassen baalt stevig van de gemiste kansen van Ajax in de cruciale Champions League-clash tegen Atalanta Bergamo. Door de nederlaag in de Johan Cruijff Arena liggen de Amsterdammers uit het miljardenbal.

Klaassen trekt boetekleed aan voor gemiste kans
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

'Het was een lastige wedstrijd, zij kwamen niet om een doelpunt te maken', blikt Klassen terug voor de camera van SBS. 'Dan krijg je niet veel kansen en de kansen die je wel krijgt, moeten erin. Die van mij zeker, dat klopt', verwijst de middenvelder naar zijn vrije schietkans in de 74ste minuut. Na een slim hakje van Jurgen Ekkelenkamp stuitte Klaassen van dichtbij op de benen van doelman Pierluigi Gollini.

'Waarom we het zo moeilijk hadden? Omdat zij goed verdedigden, heel compact. We hebben wel te weinig gecreëerd, gewoon klote', antwoordde Klaassen. 'Ons plan was om niet gelijk het hoofd te verliezen en kamikaze te spelen. We hebben wel een paar kleine kansen gehad en die van mij was dan een grotere. In zo’n wedstrijd krijg je niet veel kansen.'

Klaassen voelde dat Ajax na het inbrengen van Klaas Jan Huntelaar en Ekkelenkamp wel gevaarlijker werd. 'Ik had in de tweede helft wel het gevoel: Nu gaan we meer creëren. We kwamen steeds meer naar voren. Maar dan komt die rode kaart erbij, dan wordt het nog lastiger', zucht de 27-jarige middenvelder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.