Klaassen ook in Utrecht van grote waarde voor Ajax

Reacties

Ajax heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan het bezoek aan FC Utrecht. De Amsterdammers trokken de wedstrijd in de Domstad in de tweede helft naar zich toe. Opnieuw was er een belangrijke rol voor Davy Klaassen.

Klaassen ook in Utrecht van grote waarde voor Ajax
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 3
Ajax
Ajax

Klaassen keerde vorige maand terug bij Ajax, na een driejarig avontuur in het buitenland, en is voor de hoofdstedelingen een schot in de roos gebleken. De middenvelder scoorde al drie keer in zijn eerste drie competitiewedstrijden sinds zijn rentree en viel dinsdag, na een meer dan merkwaardige aanloop, sterk in tijdens het Champions League-duel met FC Midtjylland. Zondag keerde Klaassen in Utrecht terug in de basis en bewees hij opnieuw zijn waarde.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Utrecht (dat deze week hoofdtrainer John van den Brom kwijtraakte) en Ajax maakten er in de eerste helft geen spektakelstuk van, al raakte Dusan Tadic namens de bezoekers nog wel de lat. Verder waren er mogelijkheden voor Zakaria Labyad, Mimoun Mahi, Gyrano Kerk en Noussair Mazraoui, maar 0-0 was een logische ruststand. Voor de tweede helft keerde Ajax-smaakmaker Antony niet terug. De aanvaller had last van zijn hamstring en moest zich vervangen door David Neres.

Met Neres binnen de lijnen voerde Ajax de druk in het tweede bedrijf verder op. Nicolás Tagliafico schoot na een uur net over, voordat Klaassen de ban brak. Tadic opende het spel met een heerlijke pass op Neres en vervolgens kreeg Labyad de bal bij Klaassen. Met een hard schot liet de middenvelder Maarten Paes, die na zijn eerdere verwijdering uit de basiself door René Hake weer onder de lat was gezet bij Utrecht, volstrekt kansloos.

Utrecht moest in de achtervolging, maar kwam geen moment in de buurt van de gelijkmaker. Ajax had de boel onder controle en kreeg twintig minuten voor tijd een strafschop na een overtreding van Tommy St. Jago op Lassina Traoré. Tadic maakte vanaf de stip geen fout en Ajax speelde de wedstrijd hierna rustig uit. In blessuretijd viel er zelfs nog een derde Amsterdamse goal, toen invaller Quincy Promes de bal door de benen van Paes werkte.

Dankzij de 0-3 overwinning in Utrecht gaat Ajax haast zeker als koploper de interlandbreak in: Vitesse kan alleen in theorie (bij een haast onmogelijke recordoverwinning op FC Emmen) nog passeren. Klaassen meldt zich maandag voor het eerst in lange tijd weer bij het Nederlands elftal, waar hij gaat proberen om zijn goede Ajax-vorm ook in Oranje te etaleren. 

FC Utrecht Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.